Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukinuta zabrana rada blagdanima

Stožer: Danas dvoje novooboljelih, oboje su iz Zagreba

Zagreb: Andrej Plenković posjetio Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"
Marko Lukunic/PIXSELL
15.06.2020.
u 13:58

Do sada su testirane 70.254 osobe, od toga 144 u posljednja 24 sata

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je dvoje, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2254. Obje su novooboljele osobe iz Grada Zagreba.

Do sada su testirane 70254 osobe, od toga 144 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je sedam osoba. Na respiratoru nema (0) pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2140, što je šest novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 107, izvijestili su iz Stožera.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio tri odluke:

Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa, uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar manjejeviše
manjejeviše
14:06 15.06.2020.

Osim Slovenije i C. Gore ( ako su podaci točni ) sve zemlje u okruženju se "valjaju u blatu Korone".

Avatar marlony
marlony
19:07 15.06.2020.

Ne piše kako su se dvoje novooboljelih zarazili jesu uvezeni tj. povratnici ?

DU
Deleted user
15:05 15.06.2020.

U cemu je problem administratora,samo sam iznio cinjenicu da je dramaticno porastao broj pozitivnih na korona virus200% i da ce naredna dva tjedna biti kljucna u borbi protiv pondemije., ponovo treba vratiti drasticne mjere karantene i izolacije. Sta je tu sporno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije