Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskaz svećenika:

Stotinu noći provela je pred samostanom

Danijel Horvat
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
28.11.2014.
u 17:34

Bivšem svećeniku sudi se za ubojstvo žene koja ga je progonila

– Stotinu noći, uključujući tople, ali i one hladne na minus deset stupnjeva, Vesna Hajdarović provela je ispred vrata samostana ili u sjenici koja se nalazi pred samostanom. To je išlo toliko daleko da je, kako ne postoji vanjski toalet, nuždu znala obavljati na okućnici – rekao je svećenik Marijan Zubak u petak na nastavku suđenja bivšem svećeniku Danijelu Horvatu zbog ubojstva Vesne Hajdarović.

On je tada kao student na zagrebačkom Katoličko bogoslovnom fakultetu služio kao bogoslov u samostanu u kojemu je bio i Danijel Horvat. Kazao je da je pokojnu Vesnu Hajdarović gotovo svakog dana viđao od ranog jutra, od sedam, pola osam sati kako ide prema vratima samostana i traži Danijela Horvata.

– To je trajalo od 2008. do prosinca 2012. godine kada je pater Klement, odnosno Danijel Horvat izašao iz službe. Više puta sam probao razgovarati s njom kako bi je urazumio, ali to je bilo nemoguće jer je ona samo ponavljala svoje i nije slušala što smo joj govorili – kazao je Zubak i potvrdio da je Vesna Hajdarović nakon odlaska Danijela Horvata iz misijske kuće nastavila dolaziti i govoriti da je pisala biskupima koji su poznavali Horvata.

Od njih je tražila da ga vrate na “pravi” put. – Sve što je radila te četiri godine bilo je uistinu maltretiranje. Zvala je svaki dan po 20 puta, a to je na pateru Klementu ostavljalo traga. Sve se više povlačio u sebe i bio je vidno psihički opterećen – završio je Zubak svoje svjedočenje. Osim njega, u petak je svjedočilo još troje svećenika koji su poznavali Horvata te imali saznanja o njegovu odnosu s Vesnom Hajdarović. Njihovi iskazi uglavnom su bili slični onom Marijana Zubaka.

>> Molila se kod mog kreveta da rastjera neke zloduhe

>> Suđenje bivšem svećeniku: 'Jezivo je bilo kada bi u noći počela kucati po zidu sobe'

Komentara 2

Avatar salaso
salaso
17:44 29.11.2014.

Pa šta ju nije prijavio "nadležnim institucijama" ovako ju mora nosit na duši cijeli život....svećenik....o bože..

DU
Deleted user
18:16 28.01.2015.

Što reći, naravno da se ne može opravdati ubojstvo ali mogu shvatiti da je na kraju puknuo, zar mu nitko nije mogao pomoći :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije