Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opačić upozorila

'Stopa siromaštva u RH 2010. bila je 20,6%, a prosjek je EU 16%'

milanka opačić,mirando mrsić,marina lovrić merzel (1)
Nikola Čutuk/PIXSELL
22.05.2012.
u 16:49

Predstavnik EK Zoltan Kazatsay napravio je lapsus na konferenciji JIM i JAP te Hrvatsku zamijenio za Sloveniju

Novac iz europskih fondova Hrvatska će moći koristiti za zapošljavanje i to će područje biti potpomognuto s mnogo novca, a moći će ga koristiti privatni sektor i civilno društvo, kazao je Zoltan Kazatsay, predstavnik Europske komisije koji je stigao na konferenciju JIM i JAP koja se bavi socijalnom i radnom politikom u kontekstu EU. Najavio je da nas očekuje najteži dio posla, a lapsusom je Hrvatsku zamijenio za Sloveniju. Ministar rada Mirando Mrsić kazao je da nas u fondovima čeka 70 milijuna eura, a ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić naglasila je da moramo početi raditi na novim projektima. Mrsić je prizvao povratak poslovnog morala.

– Poslodavci moraju uvažavati radnike i plaćati sve obveze, a radnici ispunjavati svoje obveze i osjećati se kao dio tvrtke – objasnio je ministar. Opačić je iznijela dramatične podatke o siromaštvu u našoj zemlji. U 2010. stopa je bila 20,6 posto, a prosjek je EU 16 posto.

– Samo su Latvija i Rumunjska lošije, a mi smo približno jednaki Bugarskoj i Španjolskoj. Najveća je stopa siromaštva među starijima od 65 godina, čak 28 posto – kazala je Opačić.

Komentara 29

BA
baš
17:14 22.05.2012.

Bravo Mirando. No, kakav Vlada ili cjelokupna javna uprava ima odnos prema radnicima? Kako misli da se radnici trebaju odnositi prema poslodavcu (Vlada je demokratski izabrana, pa utjelovljuje poslodavca koji je zapravo narod odnosno porezni obveznici Republike Hrvatske). One koji žele i znaju gaze na uštrb onih s vezama i koji su blagoglagoljivi. Tome ide u prilog činjenica da još od nikoga nisam čuo da je bilo koje ministarstvo pokušalo na pravednim osnovama izraditi strategiju \"izlučivanja\" najboljih kadrova. Ako je nešto i pokušano to je učinjeno na individualnim procjenama, što ne može dati rezultate. Zanima li to ministricu Opačić i potpredsjednicu Vlade? Kako njeno ministarstvo funkcionira? Kako funkcionira ministarstvo Mirandovo? Kakvi su poslodavci? Njihovi ljudi kako rade, što, mogu li to, imaju li previše zadataka? Ajmo malo pričati o tome kako se oni kao poslodavci odnose preme radnicima?

FE
Felicijen
17:16 22.05.2012.

Najlakše nas je držati na kratkoj lajni tako da nas sve stjeraju na državni kazan u javnim kuhinjama. Zasad im to ide jako dobro. Čak sve bolje...

RE
Renavoid
10:15 23.05.2012.

U fondovima nas čeka 70M eura ...... bas me zanima koliko smo morali platiti da steknemo pravo na povlačenje novca iz tih fondova te koliko ćemo na kraju stvarno i izvući ...... dajem omjer 50:1 da ćemo na kraju opett biti u minusu ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije