Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edukacija

Što učiniti ako vaš pas 'smetlari'

Lovro Domitrovic/PIXSELL
12.10.2023.
u 21:00

Zašto neki psi pojedu i nejestive stvari i što može pomoći u rješavanju ovakvog ponašanja doznat ćete na webinaru u nedjelju 15. listopada

Svi koji imaju kućne ljubimce žele da njihova hrana bude zdrava, ukusna i da zdravi i siti. No, njihovo mišljenje o tome što je jestivo može se dosta razlikovati.
Psi koji smetlare izloženi su brojnim opasnostima. Oni koji jedu izmet mogu dobiti parazite. Mogu se i otrovati, zbog čega će povraćati, imati proljev, a nekima da prežive treba i pomoć veterinara. Neki psi kao da su uvijek gladni pa pojedu i neke nejestive stvari.
Postoji više razloga za ovo ponašanje, od kojih je neke lakše, a neke teže riješiti. Webinar koji organizira dr. sc. Irena Petak, savjetnica za ponašanje, sadrži primjere iz znanosti i prakse koji vam mogu pomoći na putu rješavanja problema. Između ostalog, bit će riječi o evolucijskoj osnovi ovakvog ponašanja, utjecaju genetike, o epigenetici i utjecaju mame kuje te o medicinskim razlozima ponašanja. Na webinaru možete saznati i kako pse hranimo, kako se pripremiti za šetnju, koje su opcije rješavanja problema, a uključuju i trening koji može pomoći u rješavanju ovakvog ponašanja.

Kako se prijaviti za sudjelovanje možete saznati na Facebook stranici ili na web stranici. Webinar je u nedjelju 15. listopada, počinje u 20 sati, a predviđeno je da traje do 21.30 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije