Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASLUŠANJE U ATENI

Odvjetnik Boysa oštro napao hrvatske političare prije početka ispitivanja: 'Izjavama nam samo štete'

Atena: Prvi Boysi stigli na sud, specijalci i interventna na ulici
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/15
04.12.2023.
u 09:49

Boysi se već više od tri mjeseca nalaze u istražnom zatvoru, a prva skupina navijača jutros je na sud došla pod jakim policijskim osiguranjem

Jutros je 40 od ukupno 102 pritvorenih Boysa stiglo na sud u Ateni gdje se odlučuje o tome koji će biti idući koraci u slučaju nereda krajem kolovoza u kojima je život izgubio navijač AEK-a Michalis Katsouris (29). Navijači se već više od tri mjeseca nalaze u istražnom zatvoru, a prva skupina navijača jutros je na sud došla pod jakim policijskim osiguranjem. 

Večernjakova Dea Redžić također se nalazi u Ateni, odakle javlja tijek događaja. Pri samom dolasku na sud BBB-i su pokazivali srednji prst novinarima i uzvikivali psovke, a ispred suda je komentar dao i grčki odvjetnik Athanasios Kaimenakis koji se obrušio na izjave premijera Andreja Plenkovića. Odvjetnik je, podsjetimo, ranije kazao za Večernji kazao da ima jaku obranu i dokaze temeljene na videosnimkama, ali je naglasio da Boysi sigurno neće izaći iz pritvora odmah. Tek nakon davanja svih iskaza bit će podnesen prijedlog za ukidanje istražnog zatvora.

– Hrvatski premijer treba gledati svoja posla i ne komentirati suđenje u Grčkoj. Svojim izjavama samo nam može naštetiti. Grčko pravosuđe je nezavisno i ne može politika donositi odluke oko toga. Ne znam odakle hrvatskoj Vladi informacije da će biti dobre vijesti za uhićene hrvatske državljane. To su izjave temeljene na rekla-kazala. Neka on radi svoj posao, a mi ćemo raditi naš posao. Za nas je bolje da on drži jezik za zubima – objasnio je. 

Premijer Andrej Plenković već je ranije kazao kako je stalnom razgovoru s grčkim kolegom Kirijakosom Micotakisom, naglašavajući kako se očekuju ''veliki pomaci s kojima će obitelji pritvorenih navijača biti zadovoljne''. 

Inače, i nekoliko grčkih navijača također je pritvoreno, ali od njih je samo jedan navijač AEK-a, čiji je DNK pronađen na nožu na kojem se nalazila krv ubijenog Michalisa. On je u međuvremenu pušten iz pritvora, a grčki odvjetnik Kaimenakis i pravni zastupnik roditelja Bad Blue Boysa Mario Medak pojasnili su nam da Boyse vjerojatno čeka još neko vrijeme iza rešetaka.

Atena: Prvi Boysi stigli na sud, specijalci i interventna na ulici
1/15

– Imamo čvrstu obranu, videosnimku na kojoj se vidi da hrvatski navijač pokraj usmrćenog navijača AEK-a nije nosio rukavice jer u suprotnom njegov bi DNK ostao na nožu koji se vještačio – kazao je za Večernji list grčki odvjetnik Bad Blue Boysa Athanasios Kaimenakis te potvrdio da ne očekuje kako će itko od navijača izaći na slobodu nakon ispitivanja, već će se podnijeti prijedlozi za ukidanje istražnog zatvora za sve pritvorene navijače koji su u napadu na AEK-ovce imali i logističku pomoć navijača Panathinaikosa.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 4

Avatar babinjak1984
babinjak1984
11:10 04.12.2023.

Išli tamo u turizam?Treba ih kazniti po grčkim zakonima.

ZA
zagabria4
10:20 04.12.2023.

Sramota za EU, Grčku i Hrvatsku vlast. Oteti 120 ljudi i držati ih mjesecima u zatvoiru bez valjane optužnice. EU je propala, treba dobro razmisliti što dalje, naravno i izaći na slijedeće izbore u RH i glasati po savjesti

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
10:04 04.12.2023.

Što slijedi za pritvorene Boyse? Grčki odvjetnik: 'Imamo jaku obranu u grčkom robijaškom sustavu i dečki če biti unutra kaveza kao svoji na svome'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije