Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme u Dalmaciji

Što nas čeka? Od srijede kraći predah od pljuskova

Zadar poplava
Foto: Filip Brala/Pixsell
1/8
11.09.2017.
u 19:53

Od srijede bi trebalo uslijediti znatno stabilnije vrijeme, što znači većinom suho i barem djelomice sunčano.

Nema predaha. Nismo se još ni oporavili od paklenih i rekordnih vrućina, iscrpljujuće suše i razornih požara, a već su nas sustigle i zasule ponegdje i opet rekordno (pre)obilne kiše.

Prošlih dana, točnije 3. rujna, u Gospiću su tijekom 24 sata pale čak 124 litre kiše po četvornom metru, što je rekordna dnevna količina na toj postaji DHMZ-a izmjerena u rujnu. Jučer ujutro u Pazinu s neba su se slile 142 litre kiše po četvornom metru, a to je također rekordna dnevna količina na toj postaji.

Kiša i sutra

Danas je novi rekord zabilježen i u zadarskoj zračnoj luci u Zemuniku, jer je u 24 sata pala čak 341 litra kiše po četvornom metru, pri čemu u samo šest sati (od 8 do 14) – 265 litara. Gotovo ništa bolje nije bilo ni na postaji Zadar Puntamika gdje se danas na četvorni metar tla sručilo 280 litara kiše. Obilnije kiše bilo je i u drugim krajevima Hrvatske.

A prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda kiša, ponegdje i obilnija, u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, obilježit će i cijeli sutrašnji dan, kao i noć koja slijedi. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu jugozapadnjak i jugo. Osjetno će osvježiti, osobito na kopnu. Jutarnja temperatura kretat će se od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva, na Jadranu 16 do 21, a najviša dnevna od 16 do 21, te na Jadranu 20 do 25 stupnjeva.

Zadar poplava
1/16

Od srijede stabilnije

Od srijede bi trebalo uslijediti znatno stabilnije vrijeme, što znači većinom suho i barem djelomice sunčano. Tako bi se suše i sunčanije vrijeme u Dalmaciji trebalo zadržati sve do nedjelje za kada je opet najavljena obilnija kiša, dok će u Istri predah od kiše biti kratak, samo do petka.

Prema prognozama DHMZ-a, unutrašnjost zemlje, osobito Gorski kotar, od kiše će se moći odmoriti samo tijekom srijede jer će u sve ostale dane – lijevati.  

   

Komentara 4

PR
prajdali100
06:34 12.09.2017.

Šuti dobro je,bar ne gori.....

AK
ante kolorante
21:15 11.09.2017.

naravno od prosle godine kad se poplavio... Grad zadar nije poduzeo NISTA. tipicno. lijeno. pateticno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije