Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nisam prijetila'

Što je ministrica Dalić napisala u tužbi protiv Ivice Todorića

Martina Dalić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
11.10.2017.
u 08:10

U svojoj tužbi Martina Dalić obrazlaže zašto Todorić nije bio u pravu kada je, primjerice, iznio da je Vlada nacionalizirala Agrokor

Otkad je počeo pisati blog, Ivici Todoriću jedna od glavnih meta napada bila je potpredsjednica Vlade Martina Dalić, koja je zbog niza iznesenih tvrdnji na njezin račun podnijela protiv Todorića privatnu tužbu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

U posjedu smo tužbe u kojoj se obrazlaže zašto Todorić nije bio u pravu kada je, primjerice, iznio “da je donesen neustavan zakon i nacionalizirana privatna imovina, te da se kula od karata, koju su lažima izgradili Martina Dalić... ruši”. Ili da je sudjelovala u kreiranju bilanci umjesto revizora, da mu je prijetila e-mailom, kao i njegovoj obitelji.

Prouzročena je šteta njezinoj časti i ugledu

Kako stoji u obrazloženju prijave, Dalić je nanesena šteta jer je situacija s koncernom zanimljiva javnosti i citirana je u većini medija, a takvim objavama prouzročena je šteta njezinoj časti i ugledu s obzirom na dužnosti koje obnaša, jer je Todorić prikazuje kao osobu koja zloupotrebljava dodijeljene joj ovlasti te prijetnjama i manipulacijama nastoji “oteti” sve pravne osobe u sastavu koncerna i naštetiti im.

U tužbi se postavlja pitanje zašto Todorić te navodne prijetnje o kojima govori nije odmah prijavio nadležnim tijelima RH. Jedini opis prijetnje, navodi se, bio je na blogu od 28. rujna kada je Todorić iznio postojanje prijetnji sadržanih u e-mail poruci u noći 28. ožujka, iako se niti tu ne navodi sadržaj. Niti su navedeni ikakvi drugi materijalni dokazi iz kojih bi se vidjele navedene prijetnje njemu i obitelji. Nadležne službe također su pregledom medija elektroničke pošte utvrdili kako nikakve prijeteće poruke nisu upućivane, a što je i službeno priopćenjem potvrđeno iz Vlade

Martina Dalić
1/18

Prijetnji nije bilo

Zaključuje se kako Todorić nije podnio nikakvu prijavu bilo kojem nadležnom tijelu, pa i navedene činjenice potvrđuju da nikakvih prijetnji nije bilo. U tužbi se i obrazlaže kako je rejtinška agencija Moody’s početkom godine snizila rejting Agrokora, a potom i izglede tvrtke sa stabilnih na negativne, ističući i sumnju u njezino računovodstvo. Daljnji pad rejtinga bio je početkom travnja. Iz toga je vidljivo da su oni uočili da problem postoji, a ne Vlada ili potpredsjednica Vlade. Nadalje, 21. ožujka Dalić je na sastanku s vlasnikom i dobavljačima istaknula da Vlada očekuje da se iznađe rješenje za postojeću situaciju koja bi osigurala stabilnost i sigurnost za zaposlenike i dobavljače.

Istaknula je tada Dalić da je Agrokor privatna kompanija i da je rješenje na njima. Već je time pokazala da očekuje od Todorića i uprave da nađu rješenje, a ne da se država upliće u rješavanje. Da je to učinio, navodi se, zakon ne bi bio aktiviran. Stoga su lažne tvrdnje Todorića, navodi se, da se radi o smišljenom i unaprijed pripremljenom planu da se pritiscima i prijetnjama oduzme koncern. Tvrdi i da je Vladi zakon bio samo plan b, jer su se nadali da će Todorić riješiti krizu u dogovoru s dobavljačima i vjerovnicima. I, što bi joj bilo daleko bolje od aktivacije zakona kojim je državi “predana” velika količina ozbiljnih problema. 

Todorićeve optužbe iz bloga

• Ja i uprava potpisali smo aktivaciju zakona... pod ucjenom, prisilom. Danas se kula od karata, koju su lažima izgradili M. Dalić... ruši  

• M. Dalić šalje članu uprave Agrokora prijeteći mail, u 2.30 u noći, u kojima prijeti uhićenjima ako se lex ne potpiše 

• Ovo nisu PwC-ove bilance, nego bilance koje su Knighthead, M. Dalić i A. Ramljak dizajnirali da upropaste i jeftino preuzmu Agrokor 

• Istina je da je M. Dalić prijetila i meni i mojoj obitelji. Istina je da su prijetnje bile izravne. A tužbe M. Dalić jedva čekam      

Pogledajte i videoreportažu ispred Kulmerovih dvora...

    

Komentara 2

VI
Vito
08:21 11.10.2017.

Što je ministrica Dalić napisala u tužbi protiv Ivice Todorića :::::::: Tužibaba

BK
branko-kockica
08:24 11.10.2017.

Todorić s napadanjem Dalićke i Ramljaka igra glupu igru. Oni su samo izvršitelji i potrošna roba, kad postanu preteški uteg maknut će ih i dovest nove igrače da dovrše posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije