Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.03.2015. u 14:00

I dok dnevnici na spomenute tri televizije sliče kao jaje jajetu, jučer je bljesnulo nekoliko zgodnih priloga na RTL-u

Zagužvalo se u informativnom terminu u 19 sati, jer je RTL polako počeo produžavati svoj Dnevnik i zadržavati publiku na svome programu, onaj HTV-ov se i dalje uhodava, pa ostaje još samo da se NovaTV približi "magičnoj sedmici" i da preklapanje bude savršeno. No, kako se dan polako postaje sve dulji, za vjerovati je kako će ta bitka oko termina postati manje zanimljiva svima onima koji će u to doba šetati po svježem zraku, a gledanje televizije prebaciti u kasniji noćni termin.

Zadržati gledatelje može se, zapravo, pravim izborom tema. I dok dnevnici na spomenute tri televizije sliče kao jaje jajetu, jučer je bljesnulo nekoliko zgodnih priloga na RTL-u. Primjerice, poput onoga o e-građanima, kojih je sve više i više. Točnije, 175.000 registriralo se u e-servis, u kojemu je moguće podići potvrde o prebivalištu, liječničke recepte, porezne podatke. A doznali smo da ih je 125.000 i pristupilo servisu. Anketirani Marko M. posvjedočio je kako je za registraciju potrebno samo par minuta, što cijelu priču čini doista privlačnom.

"Što je ap-hap? Ma, baš me briga!", odbrusio je anonimni Zagrepčanin RTL-ovu anketaru kada ga je pitao zna li što je "start up", u prilogu o portalu Instituta za jezik "Bolje je Hrvatski", što je potvrdilo da se otvaranjem toga portala povuklo dobar potez, jer će se anglizmi moći mijenjati domaćim sinonimima. No, otvoren je natječaj za neke, poput "selfija", pa požurite ako ste zainteresirani.

Izvještaju Ivane Petrović na NovojTV o posjetu predsjednice Hrvatske mogao je na HTV-u parirati eventualno Jozo Ćurić, kojega nije bilo u Berlinu. Kristina Bojić bila je bljedunjava, pa se s pravom možemo pitati – a gdje je, zapravo, Jozo Ćurić?

PLUS

Hrvatska uživo kamerom je popratila i ovogodišnji susret roda, Malene i Klepetana, koji je preletio 13.000 kilometara kako bi joj se opet vratio. Već viđeno, ali ipak dirljivo.

MINUS

I Kristina Biondić s HTV-a i Andrija Jarak s NoveTV nepotrebno su se javljali uživo sinoć ispred USKOK-a, kad je rečeno da privođenja u aferi Krašograd nije bilo, niti će biti.

>> Znate li koji su hrvatski izrazi za start-up, in-house i outsourcing?

Komentara 2

BS
bajo_slavonac
16:16 18.03.2015.

Djeca komunizma gospodare televizijama ... nema u Hrvatskoj objektivnog i neovisnog novinarstva koje bi publiku informiralo o događajima u zemlji i svijetu bez pristranih ili neumjesnih komentara, počesto politički obojenih i navijački sačinjenih ... no u neku ruku to i mogu razumjeti kada ti isti novinari izlaze s Fakulteta političkih znanosti gdje caruje crveni kadar ... što drugo očekivati dok se ne provede sveobuhvatna lustracija jugokomunističkih kadrova i potpuna demokratizacija društva ...

HZ
hrvati-za-dom-spremni
16:43 18.03.2015.

takoje bajo imas od mene 100%postotnu potporu a i za porovodenje lustracije sam spreman samo zovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije