Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Što je "Ap-Hap", pitao je začuđeni u anketi RTL-a

I dok dnevnici na spomenute tri televizije sliče kao jaje jajetu, jučer je bljesnulo nekoliko zgodnih priloga na RTL-u
18. ožujka 2015. u 14:00 2 komentara 1030 prikaza
igor bobić
Foto: ilustracija

Zagužvalo se u informativnom terminu u 19 sati, jer je RTL polako počeo produžavati svoj Dnevnik i zadržavati publiku na svome programu, onaj HTV-ov se i dalje uhodava, pa ostaje još samo da se NovaTV približi "magičnoj sedmici" i da preklapanje bude savršeno. No, kako se dan polako postaje sve dulji, za vjerovati je kako će ta bitka oko termina postati manje zanimljiva svima onima koji će u to doba šetati po svježem zraku, a gledanje televizije prebaciti u kasniji noćni termin.

Zadržati gledatelje može se, zapravo, pravim izborom tema. I dok dnevnici na spomenute tri televizije sliče kao jaje jajetu, jučer je bljesnulo nekoliko zgodnih priloga na RTL-u. Primjerice, poput onoga o e-građanima, kojih je sve više i više. Točnije, 175.000 registriralo se u e-servis, u kojemu je moguće podići potvrde o prebivalištu, liječničke recepte, porezne podatke. A doznali smo da ih je 125.000 i pristupilo servisu. Anketirani Marko M. posvjedočio je kako je za registraciju potrebno samo par minuta, što cijelu priču čini doista privlačnom.

"Što je ap-hap? Ma, baš me briga!", odbrusio je anonimni Zagrepčanin RTL-ovu anketaru kada ga je pitao zna li što je "start up", u prilogu o portalu Instituta za jezik "Bolje je Hrvatski", što je potvrdilo da se otvaranjem toga portala povuklo dobar potez, jer će se anglizmi moći mijenjati domaćim sinonimima. No, otvoren je natječaj za neke, poput "selfija", pa požurite ako ste zainteresirani.

Izvještaju Ivane Petrović na NovojTV o posjetu predsjednice Hrvatske mogao je na HTV-u parirati eventualno Jozo Ćurić, kojega nije bilo u Berlinu. Kristina Bojić bila je bljedunjava, pa se s pravom možemo pitati – a gdje je, zapravo, Jozo Ćurić?

PLUS

Hrvatska uživo kamerom je popratila i ovogodišnji susret roda, Malene i Klepetana, koji je preletio 13.000 kilometara kako bi joj se opet vratio. Već viđeno, ali ipak dirljivo.

MINUS

I Kristina Biondić s HTV-a i Andrija Jarak s NoveTV nepotrebno su se javljali uživo sinoć ispred USKOK-a, kad je rečeno da privođenja u aferi Krašograd nije bilo, niti će biti.

>> Znate li koji su hrvatski izrazi za start-up, in-house i outsourcing?

Brodski Varoš: U gnijezdo rode Malene sletio rodan
Slavlje u B. Varošu
Klepetan se vratio Malenoj, Stipa presretan: Naša veza je neraskidiva!
Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije
  • bajo_slavonac:

    Djeca komunizma gospodare televizijama ... nema u Hrvatskoj objektivnog i neovisnog novinarstva koje bi publiku informiralo o događajima u zemlji i svijetu bez pristranih ili neumjesnih komentara, počesto politički obojenih i navijački sačinjenih ... no u neku ruku to i ... prikaži još! mogu razumjeti kada ti isti novinari izlaze s Fakulteta političkih znanosti gdje caruje crveni kadar ... što drugo očekivati dok se ne provede sveobuhvatna lustracija jugokomunističkih kadrova i potpuna demokratizacija društva ...

  • hrvati-za-dom-spremni:

    takoje bajo imas od mene 100%postotnu potporu a i za porovodenje lustracije sam spreman samo zovi