Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor s Upravom

Stjuardese prekinule štrajk u CA, 42 radnice neće dobiti otkaz!

štrajk (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
21.05.2013.
u 16:52

– Procijenili smo da bi u ovom trenutku naše daljnje inzistiranje na štrajku bilo kontraproduktivno za sve nas – kazala nam je Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova.

Stjuardese Croatije Airlinesa prekinule su štrajk nakon što su postigle dogovor s upravom nacionalne zračne kompanije.

– Štrajk je prekinut. Sami detalji oko sporazuma s upravom još uvijek se razrađuju. Mi smo pristali na većinu ustupaka koji su od nas traženi – kazala nam je Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova.

– Procijenili smo da bi u ovom trenutku naše daljnje inzistiranje na štrajku bilo kontraproduktivno za sve nas – dodala je Lojo. Najavila je da normalna uspostava prometa Croatije Airlinesa stupa na snagu sutra u 5 ujutro. Kazala je i da će poslije otkriti detalje dogovora s upravom i na što su stjuardese na kraju pristale da bi se štrajk prekinuo.

Lojo je kazala da je je sindikat pristao na smanjenje plaće od 9 posto, ali 42 radnice neće dobiti otkaz zbog masovnog bolovanja, što je Uprava prije najavljivala. Ovim dogovorom prekinut je osmodnevni štrajk, a pregovori o novom kolektivnom ugovoru nastavljaju se.

Piloti su još jučer prekinuli štrajk nakon što su s upravom našli kompromisno rješenje oko svojih zahtjeva.

>>CA: Piloti pristali na kraj štrajka, kabinsko osoblje nije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije