Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moguć i snijeg

Stiže promjena vremena. Vakula otkrio što nas sve čeka

nevrijeme
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
26.04.2019.
u 08:00

Pred nama su sve češći pljuskovi, grmljavina, zahladnjenje, mjestimice i olujno nevrijeme s tučom - najprije na sjevernom Jadranu i u gorju, zatim i drugdje

Osim iznadprosječne topline i južine, u većini Hrvatske čak i izraženije nego u četvrtak – štoviše, na istoku ponegdje i vrućine – u petak će mnogima još važnija meteorološka vijest biti sve češći pljuskovi, grmljavina, zahladnjenje, mjestimice i olujno nevrijeme s tučom – najprije na sjevernom Jadranu i u gorju, zatim i drugdje, najkasnije u Podunavlju, gdje će do promjene vremena doći tek u noći na subotu, piše meteorolog Zoran Vakula za HRT.

Od subote će biti promjenljivo i osjetno svježije nego u srijedu i četvrtak, posebice na kopnu. Povremeno će biti kiše, u većini krajeva najobilnije potkraj nedjelje i tijekom ponedjeljka, kada je u gorju, osobito višem, moguć i snijeg.  Na Jadranu, navodi Vakula i vjetar će biti raznolik – nakon često jakog, gdjekad i olujnog juga u petak, u subotu će prolazno zapuhati uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u nedjelju opet umjereno do jako jugo, a u ponedjeljak i utorak mjestimice još i jača bura i sjeverozapadnjak...

Prema prognozi DHMZ-a čeka nas promjenljivo vrijeme.  U subotu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i mjestimičnom kišom i ponekim pljuskom. U nedjelju postupno jače naoblačenje sa zapada uz kišu, u ponedjeljak češću i lokalno obilniju. Postupno svježije, osobito u ponedjeljak. U subotu će na kopnu umjeren jugozapadnjak okrenuti na sjeverozapadnjak, a u nedjelju na sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu vjetar umjeren do jak sjeverozapadni, a u nedjelju će prolazno zapuhati jugo. Temperature će pasti.

Video: Tuča u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 10

PE
petar1951
08:38 26.04.2019.

Ajde ba Vakula.... isprepada me

PE
petar1951
08:55 26.04.2019.

Ajde ba Vakula.... isprepada me

Avatar Olujni
Olujni
01:09 27.04.2019.

Nije zahladnjenje, već zahlađenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije