Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Stiže promjena: Još danas sunčano, a od sutra pripremite kišobrane

kiša
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.04.2019.
u 08:18

Vrijeme će posebno utjecati na meteoropate zbog nepovoljnih biometeoroloških prilika i južina koje će mnogima zadavati glavobolje

Još danas možemo uživati u toplom vremenu, a od sutra stiže promjena, najavljuju HRT-ovi meteorolozi.

Ponegdje će gotovo sigurno biti i izraženijih pljuskova i grmljavine, a ne smije se isključiti ni mogućnost olujnih nevremena, osobito u četvrtak i petak na Jadranu i područjima uz njega, najavljuje Zoran Vakula.

Pritom bi glavobolje, nervozu i neke druge nevolje nekima mogla prouzročiti južina i sve nepovoljnije biometeorološke prilike, Na Jadranu će tako biti od srijede do petka, uz jako jugo, gdjegod vrlo vjerojatno i olujno, s velikim valovima i ograničenjima u prometu...

Danas će još u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano, poslijepodne prolazno uz umjerenu naoblaku te povremeno umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura između 1 i 4°C, a najviša dnevna od 20 do 22°C.

I u središnjoj će Hrvatskoj biti pretežno sunčano, poslijepodne uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Danju ugodno toplo uz temperaturu između 18 i 21 °C.

Na sjevernom Jadranu također pretežno sunčano, a najviša dnevna temperatura od 19 do 22°C. Uz obalu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, prema otvorenom od sredine dana sjeverozapadni vjetar. More malo do umjereno valovito. Ujutro će slabe do umjerene bure biti i uz obalu srednjeg i južnog Jadrana, a tijekom sunčanog dana vjetar će okrenuti na zapadni i jugozapadni, prema otvorenome i sjeverozapadni. Poslijepodnevna temperatura od 20 do čak oko 24°C u unutrašnjosti Dalmacije.

Sutra će još u kopnenom području biti pretežno sunčano, a više će oblaka biti ponajprije u gorju, gdje može pasti i koja kap kiše. Od srijede će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše, moguće i u obliku pljuskova, a najmanja vjerojatnost za kišu je na istoku zemlje. Jutra će biti toplija, a dnevna temperatura u postupnom padu.

Na Jadranu će u utorak postupno biti sve više oblaka, a od srijede će kiša biti česta, lokalno moguće i u obliku obilnijih pljuskova. U utorak će bura okrenuti na jugo koje će postupno jačati na umjereno i jako, u četvrtak, osobito u Dalmaciji, vjerojatno i olujno. U petak se očekuje slabljenje juga. Dnevna temperatura zraka bit će u manjem padu.

VIDEO Branko Grisogono o klimatskim promjenama

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
08:28 01.04.2019.

Kao i uvijek, prognoza vremena spada u rubriku 1 APRIL!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije