Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVIŠE OD ASTRAZENECE

Evo koliko cjepiva u Hrvatsku stiže sljedeći tjedan, prijave uskoro i online na cijepise.hr

Prvim Moderninim cjepivom u Hrvatskoj cijepili se ljudi u Sisačko-moslavačkoj županiji
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
14.02.2021.
u 18:38

Kako doznajemo u povodu nove isporuke koja stiže ovoga tjedna, za potrebe cijepljenja otvorit će se i posebni punktovi, pokaže li se na terenu da liječnici opće medicine ne stižu cijepiti sve zainteresirane građane

Tijekom sljedećeg tjedna Hrvatskoj bi, prema najavama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, trebalo biti isporučeno ukupno 71.325 doza cjepiva, tri različita proizvođača. Takva pošiljka, pod uvjetom da ona pristigne bez problema i potencijalnih teškoća, značajno bi mogla povećati broj procijepljenih.

Štoviše takvom količinom raspoloživa cjepiva u čitavoj zemlji bi se u tjedan dana moglo cijepiti 70 tisuća ljudi. Prema najavama, tako bi u ponedjeljak trebalo pristići 18.525 doza cjepiva proizvođača Pfizer i BioNTech, u utorak 16.800 doza Modernina cjepiva, a nakon toga do kraja tjedna još dodatnih 36.000 doza cjepiva AstraZenece.

Nakon vijesti odgode u distribuciji cjepiva, a onda i skandala da su mnogi cjepivo primili preko reda, koje nije zabilježeno samo u Hrvatskoj, nego i u brojnim drugim zemljama zbog čega su do sada pale i brojne ostavke, ovakva vijest motivirajuća je za naše građane budući će Hrvatska konačno moći povećati procijepljenost i tako brže reagirati u zaštiti zdravlja građana.

>> VIDEO Što sve znamo o britanskom novom soju koronavirusa koji je zabilježen i u Hrvatskoj

Kako doznajemo u povodu nove isporuke koja stiže ovoga tjedna, za potrebe cijepljenja otvorit će se i posebni punktovi, pokaže li se na terenu da liječnici opće medicine ne stižu cijepiti sve zainteresirane građane.

Naime, mnogi su se već do sada kod svojih liječnika prijavili i upisali na listu za cijepljenje, ali će građanima biti dostupna i dodatna platforma preko koje se mogu prijaviti za cijepljenje.

Riječ je o stranici www.cijepise.hr (koja u nedjelju još nije funkcionirala) koja će biti povezana sa županijskim zavodima za javno zdravstvo, a preko te stranice uz prijavu, kazao je barem tako ministar zdravstva Vili Beroš, građani će biti obaviješteni o terminu i mjestu na kojem će primiti cjepivo.

Podsjećamo kako je već ranije naglašeno, oni koji tek trebaju ići na cijepljenje mogu u situaciji kada je doza na izbor, a u dogovoru s liječnikom izabrati cjepivo određenog proizvođača.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
21:31 14.02.2021.

ali nitko zdrav u glavi ih ni ne želi! pa jeste li vi normalni?!

LO
LoveCroatia
20:28 14.02.2021.

Javite mi se na prepustamcjepivohdzu.hr

SO
Sir Oliver
19:03 14.02.2021.

Moze doci i milijardu doza, ne zanima me, taj otrov u mene ne ide!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije