Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTABILNI PRODUŽENI VIKEND

Stiže nam novo nevrijeme, u dijelu zemlje upaljen narančasti meteoalarm: Očekuju se kiša, grmljavina...

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/DHMZ
1/4
30.05.2024.
u 15:08

Vrijeme će se na području Kvarnera, u Istri, gorju te duž Velebitskog kanala smatrati smatrati opasnim, i to zbog obilne kiše i grmljavinskog nevremena s vjerojatnosti grmljavine višom od 70 posto

U cijeloj Hrvatskoj ovog će petka biti upaljen meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), tijekom produženog vikenda kojeg su brojni iskoristili za odmor ili pak putovanje. Iako je ranije na snazi bio žuti meteoalarm, DHMZ je ipak podigao stupanj upozorenja, a najgori se uvjeti očekuju na Kvarneru, u Istri, gorju te duž Velebitskog kanala pa je za ta područja upaljeno narančasto upozorenje. 

Vrijeme će se na tim područjima smatrati opasnim, i to zbog obilne kiše i grmljavinskog nevremena s vjerojatnosti grmljavine višom od 70 posto. No, grmljavinsko nevrijeme uz nešto manju opasnost očekuje i u ostatku Hrvatske, izuzev srednje i južne Dalmacije gdje se očekuje vjetar s udarima do 75 km/h.

Foto: DHMZ

''Umjereno, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a lokalno će biti i jače izraženih pljuskova s grmljavinom te obilne oborine. Moguće je i nevrijeme. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na moru između 16 i 20, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C'', najavljuje DHMZ.

Što se tiče ovog četvrtka, porast naoblake očekuje se u drugom dijelu dana, a mjestimično će kiše biti većinom na zapadu zemlje i u unutrašnjosti Dalmacije, no grmljavinsko nevrijeme nije isključeno ni u drugim dijelovima zemlje. ''U noći na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru bit će obilne oborine. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 °C'' prognozira DHMZ, dok će najstabilnije biti u subotu.

POVEZANI ČLANCI:

- Jugo će obilježiti i nastavak nekima produljenog vikenda, pri čemu će u petak prolazno biti i jako. I dalje nema stabilizacije - najčešća kiša u petak, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, lokalno i intenzivnijima te obilnijima, a u subotu u većini krajeva - bez oborine. I na kopnu subota najstabilniji dan, a u nedjelju pljuskovi su vjerojatniji u gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije. Petak pak vrlo promjenjiv, povremeno će padati kiša, lokalno i u obliku izraženih i obilnih pljuskova uz grmljavinu - najavila je ranije meteorologinja Petra Mikuš Jurković za HRT.

>> VIDEO Drugi tramvaj iz Augsburga u podne krenuo sa stajališta Maksimir

Komentara 2

Avatar spica10
spica10
15:43 30.05.2024.

Kemijska nuklecija leda korištenjem srebrnog jodida (AgI) u sklopu operacija tzv. cloud seedinga nad hrvatskim nebom mora prestati! Nusprodukt je umjetno izazvana sve frekventnija i razornija tuča...

RI
Rizlman
15:22 30.05.2024.

Stiže novo, samo se još ne zna kad je bilo staro. Osim u Karlovcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije