Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum

Stipendije za soboslikare, strojobravare, tokare, krojače...

stipendiranje
Privatna arhiva
14.06.2011.
u 12:18

Za stipendiranje učenika Županija će izdvojiti 81.000 kuna, a isti iznos osigurat će Ministarstvo gospodarstva

Predsjednik županijske Obrtničke komore Vladimir Habek i zamjenik župana Milan Pavleković potpisali su danas u Županijskoj palači sporazum o stipendiranju učenika u deficitarnim zanimanjima. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, naime, i ove je godine Obrtničkoj komori Varaždinske županije dodijelilo bespovratna namjenska sredstava prema projektu „Obrazovanje u obrtništvu“ za 2011. godinu za projekt stipendiranja učenika u deficitarnim zanimanjima. Za stipendiranje učenika Županija će izdvojiti 81.000 kuna, a isti iznos osigurava Ministarstvo gospodarstva. Stipendije će iznositi 500 kuna po učeniku, a sredstva su osigurana za ukupno 27 učenika.

Nastavak je to realizacije zajedničkog projekta Varaždinske županije i Obrtničke komore te Ministarstva gospodarstva koji, radi unapređenja strukovnog obrazovanja i poticanja učenika na školovanje za obrtnička zanimanja, već četvrti put zaredom osiguravaju stipendije za deficitarna zanimanja.

Zamjenik župana Milan Pavleković najavio je kako će natječaj biti objavljen početkom listopada te istaknuo zadovoljstvo nastavkom suradnje.
- Drago mi je da nastavljamo s realizacijom ovog zajedničkog projekta jer svi znamo kako je ova županija oduvijek bila županija obrtnika, a kroz povijest su varaždinski obrtnici bili temelj društvenog i gospodarskog života u gradu – istaknuo je Pavleković, pojasnivši kako su stipendije nepovratne, uz obvezu zapošljavanja na području Varaždinske županije po završetku školovanja te kako pravo na dodjelu stipendija ostvaruju učenici s boljim uspjehom u prethodna dva razreda i slabijim socijalnim (materijalnim) prilikama u obitelji.

Predsjednik županijske Obrtničke komore Vladimir Habek istaknuo je, pak, kako i ove godine očekuje novac iz Ministarstva turizma za tridesetak stipendista koji se školuju za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu.

Učeničke stipendije dodjeljivat će se za deficitarna zanimanja kao što su soboslikar-ličilac, strojobravar, stolar, tokar, krojač, elektroničar-mehaničar, bravar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, autoelektričar i keramičar oblagač. Kroz program je dosad prošlo stotinjak djece.

Ključne riječi

Komentara 1

VE
velikazmija
22:50 15.06.2011.

ako mislite atipendirati nekog učenika onda to se veže za plaću tog zanimanja 40-50-i 70 posto od plaće tog zanimanja uz prvi drugi i treći razred--i ugovorom dvije godine poslije završetka školovanja na rad u firmi u kojoj je naukovao ---pozdrav ----

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije