Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primoštenski načelnik

Stipe Petrina: Ako se MOST priključi HDZ-u, ja odlazim! I neću biti jedini!

Stipe Petrina
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
10.11.2015.
u 12:25

Treća je opcija tzv. velika koalicija HDZ-a i SDP-a, a tada bi kaže Petrina, sve maske konačno pale

Primoštenski načelnik Stipe Petrina i budući saborski zastupnik Mosta za portal Tris je otkrio kako će Most napustiti ako se priključe HDZ-u te dodao kako neće biti jedini.

Razumije, kaže, pragmatičnost politike, i sam joj se priklonio u određenom trenutku, ali i ona mora imati svoje limite. A za njega je limit HDZ.

– Moguće je nekoliko “izlaznih” opcija iz ove pat-pozicije. Prva, da Most potpiše suradnju s HDZ-om, a u tom slučaju bilo bi bolje da Most nikad nije ni postojao. Primjerice, u 9. izbornoj jedinici gdje je prvi na listi Domoljubne koalicije bio Tomislav Karamarko, čak šest kandidata su “lica s potjernica”. No, i koaliranje sa SDP-om, kako god ga zvali, jednako je ubitačno za Most zbog njihove egzemplarne lijenosti i bahatosti, zbog prijevare birača. Treća je opcija tzv. velika koalicija HDZ-a i SDP-a, a tada bi, kaže Petrina, sve maske konačno pale. Ili formiranje Vlade nacionalnog jedinstva u kojoj bi mandatara predložio Most. Naravno, napominje Petrina, preostaju još i novi, izvanredni izbori, ali uvjeren je da to ni lijevi ni desni blok neće dozvoliti.

Kazao je da s Tomislavom Karamarkom "ni pod koju cijenu ne bi mogao surađivati". – Ako bi se to dogodilo, trenutno bih istupio iz Mosta. Ali, ne samo ja. Bilo bi nas bar pet. Uostalom, nas 19 zastupnika iz Mosta još se i ne poznajemo, još nismo sjeli zajedno i jedni drugima se predstavili, razmijenili mišljenja, razgovarali… Dakle, govorim samo o pet ljudi koje znam – objašnjava Petrina. 

>> Kalmeta: Nisam se čuo s Petrinom niti ću. Klarin: Čuo sam se s Petrinom

>> Ni Milanović ni Karamarko neće cjepkati Most

>> Božo Petrov: Jeftinije je napraviti nove izbore nego trpjeti još jednu nesposobnu vladu četiri godine

Komentara 115

TP
trias politica
12:46 10.11.2015.

MOST treba uvesti neku disciplinu. Tamo očito svaki član može davati izjave u javnosti.

KA
KaNiDora
12:35 10.11.2015.

Taj čovjek je ruglo Primoštena i političke scene. Hodajuća sramota.

CP
Cviet Prigorja
12:42 10.11.2015.

Imati će Primošten opet ulicu dr. Franje Tuđmana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije