Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade na Plesu

Stimulacija do 5000 kuna jer su sigurno sletjeli svi državnici

nikolić i dačić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
06.07.2013.
u 11:00

Razlog - 
Povod nagradama je organizacija svečanosti ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

Uprava Zračne luke Zagreb nagradit će 15 odabranih direktora i savjetnika stimulacijama zbog njihova doprinosa organizaciji obilježavanja ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Oni će za to dobiti novčanu nagradu u iznosu od 15 do 30 posto svoje neto mjesečne plaće. S obzirom na to da direktor sektora i savjetnik na Plesu imaju plaće i do 15.000 kuna, neki od njih dobit će stimulaciju oko 5000 kuna.

Novac za odabrane

A upravi ZLZ-a o isplati kažu da će 15 zaposlenika dobiti stimulaciju “za vrhunski doprinos u organizaciji i provedbi prihvata i otpreme izvanrednih državničkih letova, brojnih protokola na redovitim letovima i odvijanje redovitog prometa u razdoblju od 29. lipnja do 1. srpnja 2013. godine, u povodu svečanosti ulaska Republike Hrvatske u EU”. Dodaju da će još dvoje radnika dobiti stimulaciju za natprosječan doprinos na drugim projektima.

Kako kažu naši sugovornici, ti drugi su projekti priprema davanja ZLZ-a u koncesiju francuskom konzorciju ZAIC.

U ZLZ-u na naše pitanje o kojim je točno radnicima koji će dobiti stimulaciju riječ, nisu odgovorili.

Na Plesu je šest direktora sektora, jedan zamjenika glavnog direktora i dva člana uprave. Prema informacijama naših sugovornika, status savjetnika ima pet ili šest zaposlenika na Plesu. A u isplati stimulacija u povodu ulaska Hrvatske u EU sporno je što je, kažu upućeni, odluka o tome donesena netransparentno, nije izvješena na oglasnoj ploči i gotovo nitko za nju ne zna.

Jedan od naših sugovornika iz ZLZ-a koji je informaciju o isplati stimulacija doznao od Večernjeg lista sa zgražanjem je rekao da se nagrađuju odabrani za rutinsko obavljanje svojih poslova.

 – Pa mi imamo inače dnevno 50 zrakoplova, radimo efektivno dva-tri sata i sad se isplaćuju stimulacije zato što je netko samo radio svoj posao – u čudu je bio naš sugovornik.

Ništa od bonusa

A predsjednik uprave i član uprave ZLZ-a Miroslav Drljača i Tonči Peović nedavno su pokušali doći i do bonusa za uspješno poslovanje u 2012. godini iako je tvrtka koju vodi zabilježila i pad prihoda i pad dobiti. Oni su zbog rasta prometa od svega jedan posto lani zatražili od Nadzornog odbora Zračne luke Zagreb da im za nagradu isplati 50 posto bruto godišnje plaće, a to je oko 250.000 kuna.

NO o tome nije htio ni raspravljati nego je stvar prebacio na skupštinu tvrtke, a koju čine predstavnici države, grada Zagreba, Velike Gorice i Zagrebačke županije. No, skupština je odbila Drljačin i Peovićev prijedlog da im se isplati bonus.

>>Vlada ipak daje jamstva EIB-u za zračnu luku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije