Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DHMZ

Stiglo najavljeno pogoršanje vremena: Izdano narančasto upozorenje, zabijelio se Gorski kotar

snijeg
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
14.03.2021.
u 14:22

Izdano je žuto upozorenje za najveći dio zemlje, uzevši da za Liku navode mogućnost snijega od 5- 10 cm

Državni hidrometrološki zavod za danas je najavio mogućnost kiše diljem cijele zemlje, koja će uz pad temperature u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg. U popodnevnim satima u Lici i Gorskom kotaru počeo je padati snijeg. 

- Snijega može biti i ponegdje u nizinama na zapadu zemlje, a nošenog burom uz obalu sjevernog Jadrana. Umjeren i mjestimice jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, na kopnu će postupno okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, dok će na sjevernom Jadranu zapuhati jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 10 do 15 °C, a uz oborinu zahladnjenje - navode iz DHMZ za današnju prognozu vremena. 

Izdano je žuto upozorenje za najveći dio zemlje, uzevši da za Liku navode mogućnost snijega od 5- 10 cm. Kad je riječ o vremenu na području Velebitskog kanala, izdano je narančasto upozorenje te se može očekivati jak jugo. 

Foto: DHMZ

O problemima koje donosi vrijeme upozorio je i Hrvatski autoklub. 

"Prometna nesreća na čvoru 7 - OGULIN, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje. Prometna nesreća na autocesti A6 na 57+000 km između čvora OŠTROVICA i čvora VRATA u smjeru Zagreba. Promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U , Gorskom kotaru i Lici pada slab snijeg. Vozače pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te poštuju prometne propise i ograničenja. 

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotar", navode iz HAK-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije