Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA ZA POMORCIMA

Stigle nove satelitske snimke, ništa nije uočeno

Tegljač Bourbon Rhode koji je potonuo u nevremenu
Foto: Bourbon Offshore
1/6
11.10.2019.
u 19:29

Naručene su snimke za sljedeće dane i sada za pomorcima traga šest satelita.

Stigle su nove satelitske snimke područja Atlantika gdje traje potraga za pomorcima s broda Bourbon Rhode. Za razliku od jučer, bilo je vedro te su snimke upotrebljive. No, na žalost, analizom na njima nije uočeno ništa, potvrdio je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić.

Naručene su snimke za sljedeće dane i sada za pomorcima traga šest satelita.

- To je neviđeno u smislu kapaciteta koje smo uspjeli angažirati za potragu - dodaje.

Za pomorcima traga i dalje šest brodova, no što je sa zrakoplovima koji se svako malo spominju u javnosti?

- Područje koje se pretražuje je 200 milja od mjesta potonuća broda i izvan je dometa francuskih zrakoplova iz Afrike te izvan dometa francuske jurisdikcije na Atlantiku. Francuski zrakoplovi iz Dakara nemaju taj domet i ne mogu sudjelovati, a s druge strane Francuzi nemaju zrakoplove. Zato su bili angažirani američki zrakoplovi s Floride koji su napravili veći broj preleta i pomogli u lociranju splavi na kojoj su pronađeni pomorci - objašnjava Frka-Petešić. 

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
20:19 11.10.2019.

Na satelitskim snimkama vide se moje tačke koje su taj dan ostale na sredini dvorišta, a da se ne bi vidjela splav na moru. Budi se nekakva imaginarna nada među ljudima jer svi koji su na mrežama kao šalju pozitivne vibracije. Da ne idemo sada u to da li su ovi spašeni stoposto sigurni da su ostale vidjeli da su se ukrcali na splav, itd.

LI
lily
23:01 11.10.2019.

Davno je to progutalo more. ...

KO
Kora
21:59 11.10.2019.

Božja volja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije