Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća dob

Starije osobe svakako žele dom, ali ne u Veljunu nego u Slunju

stariji
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
10.01.2012.
u 12:07

– Pitanje je i tko bi si mogao plaćati takvu skrb, ali treba nam takav objekt – kaže Ankica Petek iz Slunja koja čeka mjesto u karlovačkom domu

Bivši hotel u središtu Slunja te prostor Doma zdravlja lokacije su koje su se spominjale kao mjesto budućeg doma umirovljenika.

 Pomoć za 150 osoba

Vijećnik Mirko Magdić predložio je da se u ovogodišnjem proračunu osigura novac barem za izradu potrebne dokumentacije. No, bez obzira na veliki broj stanovnika treće životne dobi, Slunj u skorije vrijeme neće dobiti takvu ustanovu. I dalje će sve ostati na programu pomoći i njege u kući kojim je obuhvaćeno oko 150 korisnika.

 – Država više ne potiče gradnju domova, nego programe kakav se i kod nas provodi. Kada smo i proveli anketu, pokazalo se da je samo osam osoba zainteresirano za smještaj u ustanovu. Pitanje je kolika bi bila popunjenost i može li grad financijski podnijeti održavanje takvog objekta. Vrtić nas godišnje stoji oko dva milijuna kuna i mislim da ne bismo mogli još milijun ili milijun i pol kuna izdvajati i za dom – kaže gradonačelnik Ivan Bogović.

 Male mirovine

Iako je zadnja anketa provedena na 250 ispitanika pokazala slabu zainteresiranost za smještaj u dom, u slunjskoj Udruzi umirovljenika kažu da je zapravo bila sporna lokacija.

 – Tada se govorilo o nekadašnjoj školi u Veljunu, a većina bi željela dom u Slunju. Pitanje je i tko bi si od naših starijih osoba mogao priuštiti takvu skrb s obzirom na to da većina ima poljoprivredne mirovine, no takva nam ustanova i te kako treba – smatra slunjska umirovljenica Ankica Petek koja tri godine čeka na smještaj u karlovački dom i pitanje je kada će doći na red.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije