Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pravila

Stare baterije za slušne aparate vraćaju se HZZO-u

Slušni aparat
Foto: Jonas Bergsten/Wikimedia Commons
15.08.2014.
u 21:47

S liječničkom potvrdom u područnoj službi HZZO-a korisnici će dobiti količinu baterija potrebnu za tri mjeseca

Osobe oštećena sluha koje koriste slušne aparate po baterije za taj uređaj moraju s liječničkom potvrdom ići u područnu službu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, gdje će dobiti količinu baterija potrebnu za tri mjeseca. Stare, potrošene baterije slušnog aparata moraju pri dolasku po novu količinu vratiti u isti taj ured Zavoda.

Dio je to novih pravila HZZO-a za korisnike slušnih aparata koja su stupila na snagu 12. kolovoza izmjenama Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima.

“Nakon provjere podataka o dobi i statusu redovitog školovanja u informatičkoj bazi, djelatnici Zavoda neposredno i izdaju odgovarajući broj baterija. Drugačiji način izdavanja baterija za slušna pomagala neće biti moguć”, stoji u objašnjenju HZZO-a.

Podsjetimo, pravo na baterije za slušne aparate izgubila je većina korisnika, to pravo ostalo je samo djeci do 18 godina i starijima ako su na redovitom školovanju. Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba organizirao je peticiju da se naplata baterija ukine te su najavili i podizanje tužbe Ustavnom sudu zbog, kako su govorili, diskriminirajuće odluke HZZO-a.

>> Baterije za slušni aparat besplatne samo tri mjeseca

>> Udruga gluhih i nagluhih: Peticijom protiv nehumane odluke

Komentara 3

Avatar nijeminišta
nijeminišta
00:27 16.08.2014.

stvarno smo jadni... ako smo došli do toga da se moraju vraćati stare baterije, onda smo zaista na dnu. idući korak je valjda vraćanje iskorištenih pelena za odrasle. da se tu ne bi nešto muljalo... a sa druge strane se nemilice troši - prošle je godine 2.700 radnika mirovinskog osiguranja dobilo laptope... a većina uopće ne zna što bi s njima. pa je iste godine svim radnicima podijeljno 2.700 novčanih bonova - svaki u vrijednosti 1.700 kuna - za naočale!!! a većina uopće ne nosi naočale...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
01:06 16.08.2014.

...ukrao je 1.000.000 ... više puta.... pa na nekome mora prištedjeti....

HL
hlibit
07:32 16.08.2014.

...Miki?..u koju kantu da bacim bateriju iz slusnog aparatica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije