Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan grada

Stanovnici su najvažniji dio života Ogulina. Oni su potpora razvoju

'14.09.2012., Ogulin - Svecanom sjednicom obiljezen Dan grada. Nagradjeni za doprinos gradu. Photo: Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grguric/PIXSELL'
16.09.2012.
u 10:22

Izgrađen je pročistač otpadnih voda, smanjeni su gubici u vodovodnoj mreži... – naveo je gradonačelnik uspjehe u zadnje tri godine

Uspjesi ovise o uzajamnoj suradnji i potpori, a građani, najvažniji dio života Ogulina, kritikama su i sugestijama važna potpora razvoju, zapošljavanju i prosperitetu – poručuje Nikola Magdić, gradonačelnik grada pod Klekom, koji je proslavio svečanom sjednicom Gradskog vijeća svoj dan – 412. rođendan.

To je ujedno i blagdan Uzvišenja Svetog Križa, što je obilježeno svetom misom koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Kulturno-umjetničko društvo Klek uveličalo je svečanu sjednicu izvedbom tradicionalnih pjesama ogulinskog kraja. Prisustvovali su i “kum” grada Vladimir Šeks, njegove stranačke kolege Martina Dalić i Andrej Plenković, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, gradonačelnici prijateljskih gradova... Gradonačelnik je iskoristio priliku da nabroji uspjehe u posljednje tri godine, ali i od ranije.

 – Izgrađeno je 20 kilometara kolektora i pročistač otpadnih voda. To je pročišćavanje trećeg stupnja, što je visoka razina koja je rijetka u Europi. Značajno su smanjeni gubici u vodovodnoj mreži, zgradu Doma HV smo prenamijenili u Knjižnicu i čitaonicu, rekonstruirali prometnice, uredili Park kralja Tomisalva... – naveo je između ostalog Magdić, a posebno ističe 1,3 milijuna eura “težak” projekt Ivanina kuća bajki, kojeg financira i Europska unija.

 Za Dan grada uručena su i priznanja zaslužnima: monsinjoru Tomislavu Rogiću povodom kraja župničke službe u Ogulinu, streličaru i članu Frankopanske počasne garde Vedranku Brozoviću. Priznaje je dobila i Lidija Stipetić koja već 40 godina stvara u KUD-u Klek, NK Ogulin povodom 80 godina postojanja, dvadeset godina stari KUD Sveti Juraj iz Zagorja Ogulinskog te Mivid pekarama, jer su oživjele stari pogon Slobode i razvili posao te danas zapošljavaju stotinu radnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije