Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramota

Stanari pozvali policiju i izbacili ranjenog branitelja iz šupe

branitelj1
Patrik Macek/PIXSELL
18.03.2010.
u 09:15

Smetao stanarima iako mu je vlasnica šupe dopustila da se tamo skloni, a njegov ratni zapovjednik potvrđuje da je bio u ratu i traži pomoć države.

- Slučaj Ivice Leskovara sramota je za Hrvatsku!, ogorčen je pukovnik Zlatko Majić, nakon što je u Večernjem listu pročitao ispovijest čovjeka kojemu je u ratnim vremenima bio zapovjednik, a kojemu država uporno ne priznaje sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Apel na savjest države
Bijedan je život njegova borca, koji spava na podu tuđe šupe i prosi za koricu kruha na raskrižju Vukovarske i Držićeve, pukovnika Majića natjerao da još jednom apelira na savjest države:

– Ja ću opet i uvijek ponavljati ono što sam svojedobno već tvrdio u Ministarstvu obrane. Ivica Leskovar bio je pripadnik Hrvatske vojske i ranjen je na prvoj crti bojišnice kao pripadnik HV-a! Ja sam mu bio zapovjednik i u Hrvatskoj vojsci i u 103. brigadi Hrvatskog vijeća obrane. Doista ne razumijem zašto se ne prihvaća moje svjedočenje – poručio je pukovnik Majić.

Podsjetimo, 40-godišnji Leskovar u Domovinski se rat uključio 1992. kao dragovoljac.

Umoran od ponižavanja
Teško je ranjen u Bosanskoj Posavini, prošao je mnoge operacije, dijagnosticiran mu je PTSP i tri puta dnevno ubrizgava si inzulin. Spava po tuđim šupama koje su mu, nažalost, postale luksuz. Predstavnici stanara, naime, pozvali su policiju koja ga je izbacila iz šupe na Trešnjevci.

– Budući da više nemam gdje, a i hladno je, cijelu sam se noć grijao u tramvaju. Umoran sam od ponižavanja – priznao je Ivica.

Ključne riječi

Komentara 182

LU
luena
10:10 18.03.2010.

Danas u Hrvatskoj moras biti Roma ili neke druge nacionalnosti..(.romi nisu nacionalnost nego tamo neka pripadnost koju su sami izmislili,...) da bi dobio od drzave zbog diskriminranja,a branitelje se zaboravlja.. Sram vas bilo sve do jednog u vladi ..jos jednom..!!!

OB
-obrisani-
10:23 18.03.2010.

Još se nitko mrdnuo nije, a njegovi sustanari mo još i MUP pozovu. Pa di češ veće ljdske bahatosti...Koja strava.. A nije bilo lako dečkima u plavom provesti ovo naređenje. A ako im je bilo lako - onda nisu defo za taj posao.

OB
-obrisani-
09:47 18.03.2010.

kurcula vise djeluje kao peder iako bi htio na silu biti gay

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije