Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20-AK OZLIJEĐENIH

Srušio se zrakoplov u Pretoriji, poginula jedna osoba

Foto: Screenshot/YouTube
10.07.2018.
u 21:13

Zrakoplov dvomotorac tipa Convair 340 mogao je prevoziti 44 putnika i konstruiran je 1954. u Sjedinjenim Državama.

Jedna je osoba poginula, a oko dvadeset je ozlijeđeno u nesreći kada je zrakoplov pao prilikom polijetanja u utorak poslijepodne blizu zračne luke Wonderboom u Pretoriji.

"Jedna osoba u kokpitu je smrtno stradala. Ne znamo radi li se o pilotu ili inženjeru, rekao je glasnogovornik gradske uprave Pretorije. Trenutačno se pruža pomoć ozlijeđenima, objavila je hitna služba.

Pilot je rekao da se je u zrakoplovu bilo 19 osoba te da je dvadesetak "uključujući dvoje na tlu" teško i jako teško ozlijeđeno. Zrakoplov je pao na malu tvornicu.

"Za sada ne znamo što se dogodilo, osim da je nedugo nakon polijetanja zrakoplov imao problema i pao je", rekla je  djelatnica zračne luke.

Agencija dpa javlja da nije jasno što je izazvalo nesreću, a u spomenutom izvješću nije navedeno koji se zrakoplov srušio, međutim, na fotografijama je vidljiv natpis "Martin’s Air Charter" na trupu zrakoplova.

Taj zrakoplov je trebao 23. srpnja biti dodijeljen tematskom zabavnom parku Aviodrome posvećenom avijaciji, blizu amsterdamske međunarodne zračne luke Schiphol. 

Zrakoplov dvomotorac tipa Convair 340 mogao je prevoziti 44 putnika i konstruiran je 1954. u Sjedinjenim Državama.

"Dim je posvuda i bolničari su na mjestu nesreće", prenosi južnoafrička televizija eNCA riječi glasnogovornika lokalne policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije