Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Produljen pritvor

Srbinu Nedeljku Jankoviću šest godina zatvora za ratni zločin

sudnica
Arhiva VL
15.03.2010.
u 15:08

Jankovićev odvjetnik Luka Šušak najavio je žalbu na nepravomoćnu presudu. Nije ju želio ni komentirati, a naveo je i najnoviju presudu Mirku Norcu.

ZADAR - Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Zadru Srbin Nedeljko Janković (37) iz Bajine Bašte osuđen je danas na šest godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Nedvojbeno je utvrđeno da je Janković fizički zlostavljao osobe starije životne dobi i to isključivo hrvatske nacionalnosti, odnosno da nije bio motiviran stjecanjem imovinske koristi već ih je brutalno zastrašivao kako bi ih natjerao na napuste teritorij RH.

Kao otegotnu okolnost sud je ocijenio njegovu višestruku osuđivanost, a kako je navedeno, sedam je puta pravomoćno osuđivan zbog raznih kaznenih djela zbog kojih je trebao odležati 15 godina.

Nepravomoćnom presudom nije bio zadovoljan njegov odvjetnik Luka Šušak koji je najavio žalbu.

- Kad je uspoređujem s kaznenim djelom koje je izrečeno Mirku Norcu, ovu presudu neću ni komentirati - kratak je bio Luka Šušak. 

 Podsjetimo, Jankoviću se sudilo za ratni zločin protiv civilnog stanovništava na području Zemunika Gornjeg i Jagodnje Donje u listopadu i studenom 1991. Tereti ga se da je kao ročnik JNA zajedno sa Slavkom Đokićem, provodeći velikosrpsku ideju vojnog osvajanja i izdvajanja dijela teritorija RH, vršio brutalno zastrašivanje Hrvata kako bi ih natjerao da napuste svoje domove i onemogućio im da se u njih vrate.

Ključne riječi

Komentara 19

OB
-obrisani-
12:44 16.03.2010.

Ukurcu-la To što ti pišeš su takve budalaštine da jednostavno više neću s tobom imati posla(bar na ovoj temi). Pisati takvo što može samo ili \"slijepac\" ili potpuno kvarna osoba. Biti toliko zadojen krivim razmišljanjima i misliti da si upravu.....to može samo lažljivi serv.

BS
bstrabi2
17:03 15.03.2010.

Sramota za Hrvatsko pravosuđe .Ratni zloćinac koji je palio i pljaćkao hrvatsko stanovništvo.Možda i klao.Dobi šet godina zatvora,A Hrvatski branitelj i to General Mirko Norac dobi dvanajst godina.Ćinimi se da nama zloćinci sude,a ne Hrvatski sud.Užas koja smo mi država....

OB
-obrisani-
18:44 15.03.2010.

Kurcula samo da ti kazem kratko i jasno.Mi smo branili nasu zemlju a vi ste je napadali .Sa nase strane nema zlocina .Ono sta ste vi radili to je strava i uzas . A naucili ste ta klanja u onih 500g dok ste bili pod turcima .Ionako vas DNA 75 % Turski .Nema Srba vise .To je nekoc bio Slavenski narod . Cjeli rat ste bili krvnici nad civilima imali ste oruzja i vojske pa vam nista nije pomoglo. 7 dana nam je bilo dosta da bjezite i iz Banja Luke . Budite zahvalni amerikancima sta su upalili Crveno Svjetlo da neidemo dalje .Jer su vec kolone bile iz Banja Luke Gazili ste svoje cvivile tenkovima dok ste bjezali ,jer ste jadni nikad niste bili disciplinirana vojska nego smasa divljaka nomada I NA KRAJU IZGUBITE KOSOVO KOJE JE SRBIJA SLAZEM SE SA TIME ALI VISE NIJE. SLJEDECA VAM JE VOJVODINA .MOZDA SE PRIPOJI HRVATSKOJ.TAKO DA NA MIRAN NACIN VRATIMO GRANICU DO ZEMUNA Sada nam mozete popusit onu stvar jer granicite sa NATO clanicom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije