Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OESS u Beču

Srbijanski ministar Mrkić čestitao Hrvatskoj na ulasku u EU

Ivan Mrkić
Anto Magzan/PIXSELL
02.07.2013.
u 13:57

Zasjedanju OESS-a bila je nazočna i predstavnica Stalne misije RH pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanica Dubravka Šimonović koja ovih dana sa svih strana dobiva pregršt čestitki povodom ulaska u EU.

Posebno zasjedanje Stalnog vijeća Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u utorak u Beču, obilježio je i govor ministra vanjskih poslova Srbije Ivana Mrkića.

Govoreći o regionalnoj suradnji i njenoj važnosti, Mrkić je, između ostalog, čestitao Hrvatskoj na ulasku u Europsku uniju.

„Čestitamo Hrvatskoj na njenom velikim postignuću na Balkanu“, rekao je šef srbijanske diplomacije istaknuvši kako Srbija podupire težnje svih zemalja regije na njihovom putu u europske integracije. Izvijestio je nazočne kako je na svečanosti u Zagrebu povodom ulaska Hrvatske u EU bilo nazočno i izaslanstvo Republike Srbije.

Zasjedanju OESS-a bila je nazočna i predstavnica Stalne misije RH pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanica Dubravka Šimonović koja ovih dana sa svih strana dobiva pregršt čestitki svojih inozemnih kolega povodom ulaska Hrvatske u EU.

Mrkić je na Stalnom savjetu ustvrdio kako je Srbija postala „pouzdan partner“ međunarodne zajednice, dodajući da je potvrda tome i nedavna Odluka Vijeća EU-a o otvaranju pristupnih pregovora s Unijom. Uspostavljeni dijalog Beograda i Prištine nazvao je „povijesnim napretkom“.

Središnja tema posebnog zasjedanja Stalnog vijeća OESS-a bio je Plan aktivnosti zajedničke suradnje i sukcesivno zasjedanje Švicarske i Srbije koje će OESS-om predsjedati 2014. odnosno 2015. godine. Predstavili su ga švicarski ministar vanjskih poslova Didier Burkhalter i njegov srbijanski kolega Ivan Mrkić. Srbija je prva zemlja s područja bivše Jugoslavije koja će 2015. godine predsjedati ovom međunarodnom Organizacijom.

>>Pogledajte kako nam dobrodošlicu žele \'obični\' Poljaci

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije