Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
verbalna nota

Srbija traži od Hrvatske odlaganje primjene odredbi Zakona o prebivalištu

popis, osobna iskaznica
Slavko Midžor/PIXSELL
13.12.2013.
u 19:00

Veliki broj građana srpske nacionalnosti neće pravovremeno uspjeti prijaviti privremeni odlazak iz Hrvatske upozoravaju iz MVP-a Srbije.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je verbalnu notu hrvatskom Veleposlanstvu u Beogradu u kojoj se traži od Hrvatske neka razmotri mogućnost odlaganja primjene pojedinih odredbi hrvatskog Zakona o prebivalištu jer veliki broj građana srpske nacionalnosti neće pravovremeno uspjeti prijaviti privremeni odlazak iz Hrvatske, javljaju mediji u Srbiji.

Radi se o legitimnoj brizi za Srbe u regiji, obzirom da veliki broj građana srpske nacionalnosti neće uspjeti na vrijeme, u skladu sa Zakonom, prijaviti privremeni odlazak iz Hrvatske, o čemu svjedoče brojni redovi pred hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvom u Srbiji, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova što ga objavljuju srpski mediji.

>>Odjavljuju se i vraćaju osobne iskaznice

Komentara 10

L0
luena 01
19:35 13.12.2013.

Sta se razumje pod ,privremeno ,kod njih u Srbiji?. Ovdje je privremeno na mjesec -dva ali ne godinama ,onda je stalno prebivaliste na drugom mjestu u drugoj drzavi... To su ti koji autobusima dolaze na izbore,? I naravno opet cepet ce vlada izaci u susret ali zato se drugima odredjuju vremenski periodi u kojima se moraju odjaviti ...

Avatar popišulja
popišulja
09:16 15.12.2013.

srbija traži????? a što to? pljačkanje Hrvata u nastavkvu? idemo konačno vidjeti koliko su nas pokrali srbi...umrlim penzionerima, "građanskim udrugama" i sličnim projektima za uništavanje Hrvata našim novcem !

C5
c54t21q2
20:00 13.12.2013.

Hehehe...trazi se odlaganje kako bi se osumnjicenima za ratne zlocine sakrio trag! Mos misliti skoro 20 godina im nije bilo dovoljno da prijave "privremeni odlazak iz Hrvatske"!Zar mora svaki zakon u Hrvatskoj proci posebne filtre kako bi pasao i odgovarao jednoj manjini?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije