Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Azem Vlasi tvrdi:

"Srbija će pomoći kosovskim Srbima priznanjem Kosova"

kosovo (1)
Reuters/Pixsell
09.10.2011.
u 11:33

Vlasi drži kako je Beograd "uzbunio" jedan broj Srba na sjevernom dijelu Kosova da se barikadama i drugim "odmetničkim metodama" protive normalnoj integraciji u ustavni poredak Kosova.

U autorskom tekstu za današnji novosadski Dnevnik kojega prenose brojni mediji u Srbiji, Azem Vlasi, nekadašnji kosovski dužnosnik i među najvećim oponentima Miloševiću koji je na mitinzima rulji obećavao uhićenje Vlasija čime je i započelo velikosrpsko orgijanje, ocijenio je da će Srbija najbolje pomoći kosovskim Srbima ukoliko prizna neovisnost Kosova dodajući kako aktualna vlast u Srbiji prema Kosovu nastavlja "miloševićevsku politiku". 

Vlasi drži kako je Beograd "uzbunio" jedan broj Srba na sjevernom dijelu Kosova da se barikadama i drugim "odmetničkim metodama" protive normalnoj integraciji u ustavni poredak Kosova.

- Ta politika je apsurdna pa i tragikomična. Milošević, nasilan, grub, bez vizije i mudrosti, stvarno je mislio kako može na taj način zadržati Kosovo u Srbiji. I završio je u Haagu. A ovi koji su sada na vlasti u Srbiji, kada je Kosovo u pitanju niti znaju što pričaju niti što rade - piše Vlasi dodajući kako je Beograd "slagao" Srbe sa sjevera Kosova "kako će taj dio Kosova pripasti Srbiji".

- Tako je i Milošević lagao kosovske Srbe prije dvadesetak godina, pa ih nahuškao da na mitinzima traže pripajanje Kosova Srbiji. Rezultat te i takve politike je taj da je Kosovo odgurnuo u neovisnost - tvrdi Vlasi i upozorava Srbiju da bi događaji na sjeveru Kosova mogli otvoriti "Pandorinu kutiju" i  u Srbiji.

- Znaju li kako će time lančano podtaknuti Albance u Preševskoj dolini, kojih tamo ima dvostruko više nego Srba na sjeveru Kosova, da traže pripajanje Kosovu? I kako će se sve to odraziti na stanje u Sandžaku i Vojvodini - piše Vlasi. On drži kako Srbija ima pravo podupirati i pomagati Srbe na Kosovu "ali komotan okvir za to su Ahtissarijev plan i Europske konvencije o pravima manjina", a "kosovskiim Ustavom su maksimalno zaštićena i prava etničkih manjina, poglavito Srba".

Ključne riječi

Komentara 225

FE
Festina
14:19 09.10.2011.

ameri su se usrali pa nisu smeli da sidju na zemlju. Inace bi ih zgazili ko govno...

OB
-obrisani-
11:15 10.10.2011.

Srbija ne može nikome pomoć, jedini način jeda na nju bacimo 10 atomskih bombi.

ĆA
ćaćaća
13:38 09.10.2011.

neka kukuriku koalicija stane na srpske barikade kosova..trebaju pomoći otadžbini..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije