Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Srbi se prisjećaju sedme godišnjice Miloševićeve smrti

Pokopan je u dvorištu obiteljske kuće u Požarevcu 18. ožujka 2006. u nazočnosti sljedbenika među kojima su bili i danas visoko pozicionirani družnosnici u srpskoj vlasti
11. ožujka 2013. u 09:29 3 komentara 5 prikaza
\'Former president of Yugoslavia Slobodan Milosevic appears for the court of the International Crime Tribunal in The Hague, October 29, 2001. Milosevic made his third appearance at the United Nations
Foto: Reuters/Pixsell

Mediji u Srbiji podsjećaju da je prije sedam godina u haaškom pritvoru pod još nerazjašnjenim okolnostima umro Slobodan Milošević, inicijator ratova 90-ih na prostorima bivše zajedničke države, ali zbog toga nije odgovarao iako je suđenje pred Haaškim tribunalom počelo.

Milošević je srušen s vlasti na izborima 2000., a 1. travnja 2001. je uhićen i 28. lipnja sproveden u Haag na temelju optužnice Haaškog tribunala od 27. svibnja 1999. upravo u vrijeme trajanja NATO-ova bombardiranja Srbije zbog zločina koje su srpska vojska i policija počinile na Kosovu.

Pokopan je u dvorištu obiteljske kuće u Požarevcu 18. ožujka 2006. u nazočnosti sljedbenika među kojima su bili i danas visoko pozicionirani dužnosnici u srpskoj vlasti.

>>Prije točno 22 godine Milošević je izveo tenkove na prosvjednike

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
 • Avatar HrvatZG
  HrvatZG:

  11.03.2013. u 10:19h yututu je napisao/la: dedo - samo potvrđuješ tko je jedini remetilački faktor na ovim prostorima i jedini krivac svih ratova i masovnih stradanja, progone, logora ... ... a što se milojka tiče, znaYUći s kime imamo posla, ... prikaži još! mnogo je vjerojatnije da je taj zločinac promenio facu i sada uživa negde u Moskvi i sl. sa svojom bratijom .. :-)))))))) Kako da ne.Sveta stolica je remetilasčki faktor . Koliko je samo ratova ona vodila . U zadnjih 100 godina katolički kler je vodio dva svetska rata . Da se ne priča šta su sve podršavali i raduli u NDH Zar nije bilo logora u Hrvatskoj i masovnoih stradanja i progona Srba. Očito da slep kada su vaši zločini u pitanju.

 • kajinx:

  Dajte nam više vijesti iz regiona.

 • primorka7:

  Stvarno, bez vijesti iz Srbije i vijesti o Severini, mi Hrvati ne bismo mogli preživjeti ni jedan jedini dan. Ma dajte više! Dosta je! Pretvorili ste se u bilten "VIJESTI IZ REGIONA". Pustite nas već jednom na miru!!!