Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvjeti EU

Srb: Hrvatska mora pokazati da neće štititi nikakve ratne zločine

danijel srb
Filip Brala/Pixsell
20.05.2011.
u 12:19

U prvom redu to je osuda komunističkih zločina, a potom ukidanje i revizija zakona o općem oprostu – smatra predsjednik HSP-a

Hrvatska mora pokazati da je zemlja koja neće ni na koji način štititi nikakve ratne zločine, a u tom smislu ni zločine komunizma – rekao je predsjednik HSP-a Danijel Srb iznijevši uvijete koje bi, po njegovu mišljenju, Europska unija trebala postaviti Hrvatskoj kao uvjet za zatvaranje poglavlja 23.

U prvom redu to je osuda komunističkih zločina, a potom sređivanje biračkih popisa, ukidanje i revizija zakona o općem oprostu, ukidanje nacionalne segregacije te dostupnost pravne pomoći svim hrvatskim državljanima. Hrvatska ima gotovo 4,700.000 upisanih birača, a nešto više od 4,300.000 stanovnika.

– Zakon o općem oprostu široko je primijenjen te, iako se u njegovu sadržaju izričito navodi da se on ne odnosi na ratne zločine, taj se zakon primjenjuje i na ratne zločince – tvrdi Srb. – Sad imamo situaciju da je gotovo svima koji su sudjelovali u ratu protiv Hrvatske i u njemu počinili užasne ratne zločine to i oprošteno. Međutim, hrvatski branitelji dobivaju pozive na obavijesne razgovore jer su sudjelovali u određenim vojnim operacijama – rekao je Srb i dodao kako pravna pomoć mora biti dostupna svim državljanima pod jednakim uvjetima, a za primjer je naveo kapetana Laptala s jedne strane te branitelja Željka Marića koji je još uvijek u srbijanskom zatvoru.

– Očito nemaju isti tretman – zaključio je.

Komentara 9

KR
kroon
00:05 21.05.2011.

naravno, pa se onda mora dokazivati da je veci katolik i od samog Pape...daleko najgora vrsta ljudi

OB
-obrisani-
17:24 21.05.2011.

Gori poturica od Turcina.

SL
slovenija
13:58 20.05.2011.

Najgori Ustaša je pokatoličeni Srbin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije