Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipa Rimac:

'Vjerodostojno sam ispunila podatke o imovinskoj kartici'

Josipa Rimac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
22.11.2018.
u 20:51

Povjerenstvo je izašlo izvan svojih okvira i prekršilo svoj matični zakon, tvrdi Rimac

Splitski Upravni sud srušio je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je Josipu Rimac kaznilo zbog lažne prijave kuće u imovinskoj kartici, javlja Vijesti.hr

Naime, državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Povjerenstvo je kaznilo s 4 tisuće kuna jer je u imovinskoj kartici prijavila kuću umjesto 3 zasebna stana

Rimac tvrdi da je to lažna optužba i da se radi o "obiteljskoj kući".

"Iščekujemo drugostupanjsku u kojoj vjerujem da će potvrditi upravo ono što je Upravni sud u Splitu i napisao, a to je da sam ispravno i vjerodostojno ispunila podatke o imovinskoj kartici, te da je Povjerenstvo izašlo izvan svojih okvira i prekršilo svoj matični zakon”- tvrdi Rimac.

Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva, ne slaže se s poništenjem odluke. 

"Iz opisa navedene nekretnine u izvadku zemljišne knjige vidljivo je da je riječ o 4 stambene cjeline. Tri cjeline od navedene četiri je suprug gospođe Rimac dobio od Republike Hrvatske. Svaka od njih se sastoji od više spavačih soba, kupaone, dnevnog boravka i blagovaone iz čega proizlazi da je riječ o zasebnim stanovima"- tvrdi Jurišić

Povjerenstvo će se žaliti na odluku Ustavnog suda, a ako se njihova presuda potvrdi bivša ravnateljica Radić trebat će državi vratiti više od pola milijuna kuna za stanove u kojima živi obitelj Rimac.

POGLEDAJTE VIDEO: Što nam donosi smanjenje PDV-a

Komentara 19

TT
TTjac
22:54 22.11.2018.

Hahaha, toliko o neovisnom krivosuđu. Propadamo sa stilom.

GR
gragakarlovac
21:16 22.11.2018.

Ovaj zenska je opasno pokvarena

MA
macor
21:56 22.11.2018.

Jel njen muz neki heroj Domovinskog rata da je dobio cak kucu s tri stana?A iz dana u dan citamo o braniteljima koji su uzduz i poprijeko sve bojisnice u cetiri godine prosli a nemaju apsolutno nista. I nazalost, dizu ruke na sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije