Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipa Rimac pobijedila Povjerenstvo! Upravni sud poništio odluku – nije prekršila zakon!

Riječ je o postupku kojega je bivša predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalija Orešković pokrenula protiv Josipe Rimac temeljem anonimne prijave
21. studenoga 2018. u 15:10 84 komentara 10974 prikaza
Josipa Rimac i Dalija Orešković
Foto: pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, nije prekršila zakon kada je u imovinskoj kartici prijavila kako njezin suprug u vlasništvu ima kuću, a ne tri stana koji su u toj kući i predstavljaju funkcionalnu cjelinu. Upravni sud u Splitu, pod predsjedanjem suca Studenka Vulete, donio je nepravomoćnu presudu kojom je poništio odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa od 13. 4. 2018. te naložilo obustavu postupka koje je Povjerenstvo pokrenulo protiv Josipe Rimac i u kojemu je donesena osporena odluka.

Dalija Orešković ŽIVOTNA PRIČA DALIJE OREŠKOVIĆ Pjevala je pred papom, a u ratu joj je razrušena obiteljska kuća

Ujedno, Povjerenstvo Josipi Rimac treba platiti 5000 kuna za troškove upravnog spora. Nema nesklada između vrijednosti nekretnine koju je Rimac u imovinskoj kartici prikazala temeljem procjene Porezne uprave, ocijenio je Upravni sud i prihvatio navode iz njezine tužbe kako neprijavljujući tri stana, već kuću u kojoj živi i doživljava je kao cjelinu, nije željela obmanuti javnost niti zatajiti imovinu.

Riječ je o postupku kojega je bivša predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalija Orešković, koja danas najavljuje ozbiljan ulazak u političku arenu, pokrenula protiv Josipe Rimac temeljem anonimne prijave da je kao saborska zastupnica u imovinskoj kartici prijavila kuću iako ima tri stana.

Dalija Orešković Borislav Ristić Dalija Orešković je visoko podignula let(v)icu

Odluku o tome da je Rimac neprijavljujući tri stana već kuću prekršila zakon o prijavi imovine donijelo je Povjerenstvo pod predsjedanjem nove predsjednice – Nataše Novaković koje ju je kaznilo s 4.000 kuna iako je Rimac obrazložila razloge zbog kojih je imovinu prijavila na taj način.

Međutim, uzimajući u obzir kako nijednoj strani u postupku nije sporna vrijednost nekretnine koju je suprug Josipe Rimac, Danijel, kao branitelj dobio od RH, koju je na 994.110 kuna procjenila Porezna uprava, što je Rimac priložila prijavi imovine, kao ni kvadratura kuće, odnosno stanova, Sud je ocijenio kako je inzistiranje da je u obrascu izvješća o imovinskom stanju tužiteljica kuću u Kninu trebala prikazati po etažama "pretjerani formalizam".

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
HAMAG-BICRO
Priča o uspjehu
Obiteljska tvrtka iz Makarske: Naš sladoled tražen je i na drugim kontinentima
  • tegovdizac:

    sad se pokazuje da je Povjerenstvo služilo samo kao pripremni teren političkih ambicija Dalije Orešković čije odluke nisu imale veze sa zdravom pameću, a vidimo ni zakonom

  • Bojance:

    Odluke dalije orešković vrijede kao iskorišteni wc papir, a njenje izjave kao ono što ste brisali istim tim papirom!!

  • lorena.benko2:

    Crna Dalija najveća prevara u povijesti HR politike