Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neprihvatljivi PRIJEDLOZI

Splitski ugostitelji protiv povećanja najamnina i skraćivanja ugovornog roka

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
17.09.2019.
u 19:46

Smanjenje roka iznajmljivanja javnih površina-štekata na jednu s dosadašnjih tri godine također je neprihvatljivo jer je to prekratko razdoblje da planiraju poslovanje, odnosno da zaradom nadoknade investiciju u ugostiteljske objekte

Splitsko Udruženje ugostitelja u utorak je upozorilo kako prijeti opasnost zatvaranja ugostiteljskih objekata u tom gradu i otpuštanje radnika ako se povećaju cijene najamnine za javnu površinu tzv. štekate te ako se smanji ugovorni rok izdavanja najamnina s tri na jednu godinu, što predlaže Gradska uprava.

"Ako prijedlog Gradske uprave o povećanju najamnine i smanjenju ugovornog roka na s tri na  jednu godinu bude usvojen, bojim se zatvaranja objekata i otpuštanja djelatnika," izjavila je na konferenciji za novinare glasnogovornica Udruženja ugostitelja Split Jelena Tabak.

Istaknula je kako su takvi prijedlozi komunalnog reda neprihvatljivi za ugostiteljstvo Splita u kojem je oko 3000 zaposlenih.

"Mi ne želimo da naši ljudi odu iz Splita i Hrvatske," istaknula je.

Objasnila je kako je prijedlogom komunalnog reda u Splitu predviđeno da cijena po četvornom metru javne površine-štekata bude trostruko veća nego dosad.

 "Primjerice tamo gdje je cijena iznajmljenog metra četvornog štekata sada 80 kuna, po prijedlogu  Gradske uprave o komunalnom redu ta bi se cijena povećala na 250 kuna što je više nego tri puta više i to neprihvatljivo je za ugostitelje," rekla je. 

Po njezinim riječima, smanjenje roka iznajmljivanja javnih površina-štekata na jednu s dosadašnjih tri godine također je neprihvatljivo jer je to prekratko razdoblje da planiraju poslovanje, odnosno da zaradom nadoknade investiciju u ugostiteljske objekte.

Komentara 2

KO
korektor1619
20:06 17.09.2019.

Što se drugo može očekivati od svih takvih koji se bogate zahvaljujući ne svom radu nego bogatstvu hrvatskog naroda, prirodnim i kulturnim ljepotama, moru, obali... Takvima bi trebalo uvesti dodatni porez ekstra profit stvoren na bogatstvu hrvatskog naroda.

IS
istinaizlike
22:40 17.09.2019.

Ugostitelji protiv povećanja najamnina? To je vijest? Šok i nevjerica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije