Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domaći naručitelj

Splitski škverani predali Jadroplovu bulk carrier 'Solin'

brod
Maja Pejković-Kaćanski
10.07.2012.
u 16:04

Bulk carrier "Solin“ dimenzijama je istovjetan m/b ''Sveti Dujam'' koji je Jadroplovu isporučen 2010. godine. Dugačak je gotovo 190 m, širok 32,24 m, nosivosti 51.545 tona.

Brod "Solin", bulk carrier sagrađen za domaću brodarsku tvrtku Jadroplov, u utorak je u Brodosplitu službeno predan naručitelju. Uime vlasnika primopredajnu dokumentaciju potpisao je Branimir Kovačić, predsjednik uprave Jadroplova, a uime Brodosplita Neven Jug, direktor Sektora projektiranja i komercijale.

Bulk carrier "Solin“ dimenzijama je istovjetan m/b ''Sveti Dujam'' koji je Jadroplovu isporučen 2010. godine. Dugačak je gotovo 190 m, širok 32,24 m, nosivosti 51.545 tona. Glavni stroj težak 211 tona izrađen je u Brodosplitovoj tvornici dizelskih motora po licenciji MAN B&W-a, vodećeg svjetskog proizvođača dvotaktnih motora. Snaga motora od 7500 kW kod 110 okr/min brodu omogućava razvijanje brzine od 15 čvorova.

Primjenom novih propisa došlo je do promjene izvedbe glavnog motora, a također je izmijenjen dizajn propelera čime je ostvarena manja potrošnja goriva i manja razina zagađenja. Brod je također posebno ojačan za prijevoz željeznih poluproizvoda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije