Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sramotno'

Splitski Most zbog velikih gužvi traži žurnu sjednicu u Gradu i županiji

Autocesta
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/2
23.07.2018.
u 19:38

Za takvo stanje, Mostov vijećnik odgovornima drži "sve vlasti do sada i uprave javnih ustanova i trgovačkih društava čija je to zadaća

Zbog prometnog kolapsa u jeku turističke sezone, ali i činjenice da isti problem postoji i tijekom godine, samo u manjem opsegu, splitski Most NL najavio je u ponedjeljak kako će tražiti hitnu, tematsku sjednicu u Gradu Splitu i Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinskoj. 

"Dva, tri, pa i pet sati ljudi stoje u koloni od Omiša prema Splitu. Ogromne gužve vladaju oko rotora u Solinu i na ulazu u Split iz smjera Solina, a puno su veće nego u zagrebačkom Lučkom koje slovi za najproblematičniji pravac", ističe Mostov gradski vijećnik Ante Čikotić koji će, kao i Mostov županijski vijećnik Miro Bulj i ostali vijećnici, tražiti sazivanje tematske sjednice.  

"Preko ljeta se sliju turisti od Makarske prema Splitu, ali problem ostaje i kada nema turizma. Sramotno je da Split, drugi grad po veličini, nema riješen ulaz u grad, što koči njegov razvoj", kaže Čikotić. 

Osim toga, dodaje, nisu odgovarajuće praćene ni razvojne potrebe domaćeg stanovništva, a turistička potražnja je rasla i problem dodatno potencirala.

Za takvo stanje, Mostov vijećnik odgovornima drži "sve vlasti do sada i uprave javnih ustanova i trgovačkih društava čija je to zadaća". Golema javna uprava koja troši resurse potrebne za investicije u prometnu infrastrukturu, slab i nedovoljno razvijen gradski i prigradski promet otežavaju rješenje ovog problema koji će u budućnosti biti sve veći, upozorava Čikotić i poručuje kako je nužno oformiti operativni tim stručnjaka koji će žurno predložiti rješenja. 

Lokalni mediji izvijestili su u ponedjeljak o kilometarskim kolonama koje su Split okružile sa svih strana, a najduža bila je kolona od Splita prema Omišu, duža od 20 kilometara.  

Savjeti za ljetovanje s malom djecom

Autocesta
1/7
Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
13:57 28.07.2018.

ma što "Most" trkelja... samo pokušavaju vratiti popularnost.... i njihov je prijedlog da se "uhljebi" još jedan stručnjak koji će dati prijedloge... PRIJEDLOGE!!!!! nije Split više u 1950. kad je bilo 10 auta u gradu. nikakvi prijedlozi neće pomoći... trajektna luka mora van grada. to će riješiti barem 50% problema koji nastaju u prometu.... više od toga se ne može popraviti jer broj vozila raste i raste.... ili rušit sve (što je nemoguće) da se naprave ceste po 4-8 traka ili djelomično do potpuno zabranit vozila u većem dijelu grada...

HR
Hrabraja
08:08 24.07.2018.

neka dodu u Zagreb na konzultacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije