Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Splitski Most zbog velikih gužvi traži žurnu sjednicu u Gradu i županiji

Za takvo stanje, Mostov vijećnik odgovornima drži "sve vlasti do sada i uprave javnih ustanova i trgovačkih društava čija je to zadaća
23. srpnja 2018. u 19:38 2 komentara 223 prikaza
Autocesta
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Zbog prometnog kolapsa u jeku turističke sezone, ali i činjenice da isti problem postoji i tijekom godine, samo u manjem opsegu, splitski Most NL najavio je u ponedjeljak kako će tražiti hitnu, tematsku sjednicu u Gradu Splitu i Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinskoj. 

07.02.2016., Sibenik - Nova Vlada RH preispituje mogucnost ukidanja naplatnih kucica s autoceste i starog sustava naplate te razmislja o uvodjenju vinjeta na popluarnoj Dalmatini i ostalim autocestama.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Povećanje 7% HAC i ARZ za vikend naplatili 48,4 milijuna kuna cestarine

"Dva, tri, pa i pet sati ljudi stoje u koloni od Omiša prema Splitu. Ogromne gužve vladaju oko rotora u Solinu i na ulazu u Split iz smjera Solina, a puno su veće nego u zagrebačkom Lučkom koje slovi za najproblematičniji pravac", ističe Mostov gradski vijećnik Ante Čikotić koji će, kao i Mostov županijski vijećnik Miro Bulj i ostali vijećnici, tražiti sazivanje tematske sjednice.  

"Preko ljeta se sliju turisti od Makarske prema Splitu, ali problem ostaje i kada nema turizma. Sramotno je da Split, drugi grad po veličini, nema riješen ulaz u grad, što koči njegov razvoj", kaže Čikotić. 

hac KAZNENA PRIJAVA Iste ENC uređaje HAC-u prodaju za 87, a Autocesti Rijeka – Zagreb za 56 kuna

Osim toga, dodaje, nisu odgovarajuće praćene ni razvojne potrebe domaćeg stanovništva, a turistička potražnja je rasla i problem dodatno potencirala.

Za takvo stanje, Mostov vijećnik odgovornima drži "sve vlasti do sada i uprave javnih ustanova i trgovačkih društava čija je to zadaća". Golema javna uprava koja troši resurse potrebne za investicije u prometnu infrastrukturu, slab i nedovoljno razvijen gradski i prigradski promet otežavaju rješenje ovog problema koji će u budućnosti biti sve veći, upozorava Čikotić i poručuje kako je nužno oformiti operativni tim stručnjaka koji će žurno predložiti rješenja. 

autocesta Zagreb – Macelj Stanje na cestama Gužve na cestama u oba smjera, kolona kod Lučkog 4 kilometra

Lokalni mediji izvijestili su u ponedjeljak o kilometarskim kolonama koje su Split okružile sa svih strana, a najduža bila je kolona od Splita prema Omišu, duža od 20 kilometara.  

Savjeti za ljetovanje s malom djecom

Autocesta
1 / 7
Ljetovanje s malom djecom za svakog od nas predstavlja nezaboravan događaj. Ipak, treba se pripremiti za taj put kao i za vrijeme provedeno na odmoru. Prije samog putovanja napravite plan što ćete sve ponijeti.
Veterinari klinike Zamba
#OSTAJEMDOMA
Imate kućnog ljubimca i trebate savjet: Online ambulanta dat će vam sve odgovore
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
  • modovisisajteMaraschino:

    ma što "Most" trkelja... samo pokušavaju vratiti popularnost.... i njihov je prijedlog da se "uhljebi" još jedan stručnjak koji će dati prijedloge... PRIJEDLOGE!!!!! nije Split više u 1950. kad je bilo 10 auta u gradu. nikakvi prijedlozi neće pomoći... trajektna ... prikaži još! luka mora van grada. to će riješiti barem 50% problema koji nastaju u prometu.... više od toga se ne može popraviti jer broj vozila raste i raste.... ili rušit sve (što je nemoguće) da se naprave ceste po 4-8 traka ili djelomično do potpuno zabranit vozila u većem dijelu grada...

  • Hrabraja:

    neka dodu u Zagreb na konzultacije