Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA UDARU KRITIKA

Der Spiegel objavio naslovnicu na kojoj Trump obezglavljuje Kip slobode: 'Htjeli smo ga usporediti s IS-om'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.02.2017.
u 19:03

Alexander Graf Lambsdorff, član liberalnog FDP-a i potpredsjednik Europskog parlamenta, rekao je da je naslovnica neukusna te da govori više o novinarima Spiegela nego o Trumpu

Ugledni njemački časopis Der Spiegel našao se na udaru kritika zbog naslovnice na kojoj američki predsjednik Donald Trump obezglavljuje Kip slobode.

Autor karikature Edel Rodriguez rekao je da slika predstavlja "obezglavljivanje demokracije", prenosi BBC. Rodriguez, koji je došao u SAD-u 1980. godine s Kube rekao je da je htio usporediti Islamsku državu, poznatu po obezglavljivanjima zarobljenika, i Trumpa, rekavši da su obje strane ekstremističke.

Međutim, neke njemačke novine kritizirale su njegov uradak, a Alexander Graf Lambsdorff, član liberalnog FDP-a i potpredsjednik Europskog parlamenta, rekao je da je naslovnica neukusna te da govori više o novinarima Spiegela nego o Trumpu.

- Naslovnica se poigrava životima žrtava terorizma na vrlo ružan način - rekao je Graf Lambsdorff.

>> State Department ukinuo povlačenje viza, Trump: Mišljenje tog takozvanog suca je smiješno i bit će poništeno!

>> Nakon dva tjedna Melania Trump konačno se pojavila u javnosti

Komentara 26

TE
TechnoCroat
20:47 04.02.2017.

Jeste li zamijetili da se ljevičari bore protiv "govora mržnje" upravo "govorom mržnje"?

Avatar lvan12
lvan12
19:16 04.02.2017.

Vrijeme je da si postavimo pitanje tko danas zapravo vlada svijetom??? Sada vidimo da vlade najvećih i vojno najjacih zemalja svijeta to nisu, iako su one te koje imaju mandat od svojih građana...

DU
Deleted user
20:39 04.02.2017.

Ljevičari su poraženi sad treba posao privesti kraju. Svjetlo je pobjedio mrak,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije