Naslovnica Vijesti Hrvatska

Spektakularna završnica City Gamesa: Slovenija novi međunarodni prvak

Hrvatska drugoplasirana sa samo jednim bodom zaostatka
28. kolovoza 2017. u 11:21 1 komentara 1211 prikaza
City Games 2017
Foto: Jan Mastrović

Nakon dvomjesečne turneje, osma sezona natjecanja City Games privedena je kraju i okrunjen je novi međunarodni prvak. Pred prepunim tribinama bazena Ilirija u Biogradu na Moru snage su odmjerile četiri ekipe: boje Hrvatske nosila je ekipa iz Ploča, Maribor je predstavljao Sloveniju, ispred Makedonije bilo je Skopje, a naslov koji je Crna Gora držala zadnje dvije godine branila je ekipa iz Herceg Novog.

City Games spektakl Veliko međunarodno finale urnebesnih City Games u Biogradu na Moru

Slovenci su imali savršeno otvaranje, pobijedivši u prve dvije igre, morskoj alci i jadranskoj bitci. Makedonska i hrvatska momčad pratile su ih i tražile svoju priliku za dostizanje bodovne razlike te u pretposljednjoj igri večeri uspjele su prekinuti dominaciju i dignuti publiku na noge. Pločani su bili najbolji u vinu i utrci s ribarskim kašetama te jako dobri u mošarci i veslu, u kojem su se najviše iskazali stanovnici Skopja. Ipak, zbog prije ostvarene prednosti Slovenci uzimaju zlato, sa samo jednim bodom prednosti ispred Hrvatske, Makedonci završavaju treći, a Crna Gora četvrta.

City Games 2017
1 / 35
City Games 2017

Mariborska je ekipa tako Sloveniji prvi put donijela naslov međunarodnog prvaka City Gamesa, dok je ekipa iz Ploča još jednom dokazala da i Hrvatska ima itekako jakih kandidata za osvajanje te titule u godinama pred nama. Nakon pobjedničke ceremonije, ekipe su na after partyju nastavile s druženjem i zabavom, što je, uostalom, i poanta cijele manifestacije.

City Games karavana obišla je tijekom ljeta Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, BiH i Sloveniju, a u finalu pridružile su se Italija, Mađarska i Makedonija. Smijeha i adrenalina tijekom čitave turneje nije nedostajalo, pala je i pokoja suza, no što je najbitnije, ostvarena su nova prijateljstva i potvrđena stara, povezani su gradovi i zemlje, sve uz promociju sporta i zdravog načina života. To je duh ovih susreta koji se prenosi već generacijama i njihov ključ uspjeha.

Kako je sve proteklo u međunarodnom dijelu natjecanja uskoro će moći vidjeti i gledatelji pred malim ekranima s obzirom na to da je sve pratilo čak devet nacionalnih televizija: HRT, RTV SLO, Pink, Pink M, Pink BIH, MPT (Makedonija), Rai3 (Italija), MTVA (Mađarska) i Azur TV (Francuska). Igrama je posebno bio oduševljen reporter francuske televizije izrazivši želju da se dogodine priključi i Francuska, a potom i ostale zapadnoeuropske zemlje. HRT će emisije prikazati u udarnim terminima 8., 9. i 10. rujna.

City Games 2017 međunarodno finale – rezultati

1. SLOVENIJA, Maribor – 25 bodova
2. HRVATSKA, Ploče – 24 bodova
3. MAKEDONIJA, Skopje – 19 bodova
4. CRNA GORA, Herceg Novi – 10 bodova

Prvo međunarodno polufinale City Games u Biogradu na Moru SMIJEH I ADRENALIN Leteći vaterpolo, ribarske kašete, utrke magaraca: Hrvatska i Crna Gora u finalu urnebesnog City Gamesa Dario Šarić Prvi poraz Hrvatska izgubila od Slovenije, Šarić nije zabio za pobjedu EAThink2015 NOVI USPJEH! OŠ Drenje videom o problemu bacanja hrane osvojila Europu
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    strahovita konkurencija na međunarodnom natjecanju, sudjelovala 4 (četiri) tima, momčadi, od kojih su 3/4 uzele neko odličje! što niste uzeli još i bosnu, srbiju, može i kosovo, pa da to nazovete pravim imenom, jugoslavensko prvenstvo? nisu htjeli, a?