Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrabrost

Spasio život Poljakinji i zaslužio priznanje Policajac godine

policajac
PU ličko-senjska
28.10.2010.
u 12:59

Izvan radnog vremena policajac Zlatko Matičić spasio je život 30-godišnjoj Agnizski Czokov koja se utapala.

Senjski policajac Zlatko Matičić zaslužio je prestižnu nagradu "Najbolji policajac" koju mu je dodijelila Hrvatska turistička zajednica u sklopu projekta "Volim Hrvatsku".

Pomoćnik načelnika za poslove kriminalističke policije sredinom srpnja, izvan radnog vremena, spasio je život 30-godišnjoj Poljakinji Agnizski Czokov koja se utapala.

On je iz svoga stana u Senju primijetio da se 300 metara od obale, nedaleko od madraca na napuhavanje koji prevrće jaka bura, nalaze dvije osobe od kojih jedna pliva prema obali dok drugu struja i valovi nose prema pučini. Pretpostavio je da bi se ta osoba mogla utopiti pa je svojom barkom, u kojoj mu se pridružio sugrađanin Mario Tonković, krenuo u spašavanje.

Iz mora su spasili Poljakinju iznemoglu od plivanja i odvezli do obale. Djevojka je bila s dečkom koji se uspio spasiti plivanjem do obale.

Policija je na svojim stranicama izvijestila kako je svojim postupkom Zlatko Matičić pokazao "izuzetnu profesionalnost, hrabrost i nesebičnost, potvrdivši da mu je zaštita života osobe na prvome mjestu bez obzira na opasnosti i rizike kojima se izložio".

Komentara 4

ST
Stole1
13:21 28.10.2010.

Dečko se lijepo spasio i ostavio si curu da se utaplja. Ne kaže se bezveze da se prijateljstvo testira u nevolji, na muci se poznaju junaci.

XY
xyxyxy
14:41 28.10.2010.

Ovdje se ističe da je policajac to učinio izvan radnog vremena. Po tome ispada, da je kojim slučajem to bilo tijekom radnog dana, da bi to bio sasvim normalan i očekivan potez.kojeg ne bi ni trebalo isticati.

AU
autoritet
15:10 28.10.2010.

Bravo hrvatska policijo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije