Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lonjsko polje

Spasili konje koji su nekoliko dana proveli u hladnoj Savi

Novska konji (1)
Foto: HGSS Novska
1/5
17.03.2013.
u 16:10

Spašavatelji su nakon više od dva sata plivanja i hodanja po vodi uspješno pretjerali svih devet konja na viši dio terena koji nije bio pod vodom, te time spasili životinje od sigurnog utapanja.

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Novska, u subotu su spašavali konje nepoznatog vlasnika, koje je na ispaši na otvorenom zatekao vodeni val rijeke Save, koja je zbog visokog vodostaja, preko ustava, puštena u Lonjsko polje. Članove HGSS-a su pozvani od strane Državne službe za zaštitu i spašavanje.

Dolaskom na lokaciju i brzom pretragom vodene površine utvrđeno je da se radi o devet konja koji su se nalazili u izuzetno hladnoj vodi već nekoliko dana, te je odlučeno da ih se potjera na viši terena prema nasipu udaljenom nekoliko kilometara.

Spašavatelji su nakon više od dva sata plivanja i hodanja po vodi uspješno pretjerali svih devet konja na viši dio terena koji nije bio pod vodom, te time spasili životinje od sigurnog utapanja, obzirom da i danas vodostaj Save raste, te da su na ovom području proglašene izvanredne mjere od poplave.

U ovoj akciji sudjelovalo je pet članova Stanice Novska s dva čamca i jedan stanovnik naselja Puske. Prije nekoliko godina na ovom području je u poplavi stradalo više desetaka konja, koje su vlasnici ostavili na ispaši, unatoč upozorenjima da se životinje uklone sa slobodne ispaše.

>>HGSS sa psima tragačima traži nestalog Ivicu Šmita

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
16:34 17.03.2013.

Bravo dečki...!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije