Naslovnica Vijesti Hrvatska

Spasi planet: ovom malom promjenom možete učiniti puno

U subotu 4. svibnja čitateljima koji kupe paket Living i Večernji list darujemo platnenu ekovrećicu
02. svibnja 2019. u 15:37 12236 prikaza
Ekopoklon uz Večernji
Foto: VL
Pogledajte galeriju 1/4

Jeste li znali da se manje od 5% proizvedene plastike reciklira? Gotovo svaki komad plastike dosad proizveden u svijetu još uvijek postoji.

Brojne zemlje diljem svijeta shvatile su opasnost koju predstavljaju plastične vrećice pa ih sve veći broj njih zabranjuje ili uvodi poreze na njihovu upotrebu, a ove je godine naplata uvedena i u Hrvatskoj.

Potpunom zabranom distribucije plastičnih vrećica smanjila bi se proizvodnja i nagomilavanje takvog otpada u prirodi, spasili bi se milijuni životinja te sačuvale velike količine sirovina koje se koriste u njihovoj proizvodnji, ponajprije nafta i voda. U borbu za bolji planet uključio se i Večernji list.

Kako bi se smanjilo korištenje plastičnih vrećica, svojim čitateljima poklanjamo platnenu, i to s natpisom "Breaking news! – Ova torba čuva okoliš". Dobit će je svatko tko u subotu kupi paket Living i Večernji list. Jer naizgled malom promjenom svatko od nas može učiniti puno za naš planet. Osim što čuvamo okoliš, korištenjem platnene vrećice štedimo i novac. Platnena vrećica može zamijeniti šest plastičnih tjedno, 288 godišnje, a čak 22.176 plastičnih vrećica tijekom prosječnog ljudskog života. Kada bi samo svaki peti građanin Hrvatske prestao koristiti plastične vrećice, sljedeća bi ih generacija u prirodi zatekla gotovo 200 milijuna manje.

Požurite se u subotu na kioske jer je vrećica na DAR dostupna isključivo u paketu Living i Večernji list, a količine su ograničene!

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj