Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
honolulu

Spašeni nakon što su na pijesku napisali 'help'

help
Foto: screenshot/youtube
11.04.2016.
u 12:17

Spašeni trojac kazao je kako ih je poklopio val i prevrnuo čamac te su uspjeli otplivati do obližnjeg napuštenog otočića na kojem su proveli tri dana dok ih nije uočila američka mornarica

Trojica muškaraca, za kojima se tragalo tri dana, spašena su u četvrtak navečer zahvaljujući tome što su palminim listovima na pijesku napuštenog pacifičkog otočića napisali riječ "help" (pomozite) koju je uočio zrakoplov američke mornarice. 

Obitelji su prijavile njihov nestanak prošlog tjedna nakon što se nisu pojavili na mikronezijskom otočiću Weno na koji su se otputili čamcem, kazala je glasnogovornica obalne straže Melissa McKenzie.

Spašeni trojac kazao je kako ih je poklopio val i prevrnuo čamac te su uspjeli otplivati do obližnjeg napuštenog otočića na kojem su proveli tri dana dok ih nije uočila američka mornarica.

Potom ih je mali lokalni brod pokupio.

>>  Kod Turske 18 migranata poginulo u brodolomu

Komentara 2

DU
Deleted user
13:06 11.04.2016.

Zar nije lakše i kraće napisati SOS i biti siguran da te svi razumiju.

DU
Deleted user
22:10 11.04.2016.

nije ih trebalo spasavat otok je lijepi zelen ima vode i hrane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije