Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otac preminule austrijanke

'Spašavanje je bilo kao u zemlji trećeg svijeta, u bolnici nitko nije pričao engleski'

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL//Facebook
28.07.2019.
u 22:13

28-godišnja djevojka ronila je 300 metara od obale u Malinskoj u trenutku kada je prema neslužbenim informacijama 24sata na nju naletio Zadranin (25) koji u Malinskoj radi kao sezonac.

Mladoj Austrijanki Vereni Heinz odmor u Hrvatskoj završio je kobno i to samo sat vremena nakon dolaska u Malinsku na Krku. Stradala je u moru, u kupališnoj zoni prilikom naleta glisera. Nakon provedene obdukcije u Rijeci tijelo je prevezeno u Austriju gdje će djevojka biti pokopana.

28-godišnja djevojka ronila je 300 metara od obale u Malinskoj u trenutku kada je prema neslužbenim informacijama 24sata na nju naletio Zadranin (25) koji u Malinskoj radi kao sezonac.

U pomoć je odmah pozvana Hitnu pomoć, koja je na mjesto nesreće stigla za desetak minuta. Djevojka koja je ostala bez svijesti prevezena je u riječki KBC Sušak, ali već je u 17.15  iz PU primorsko-goranske dojavljeno je da je preminula.

Kronen Zeitung piše kako je otac preminule djevojke instruktor ronjenja

-  Vozač je promijenio smjer, nismo znali kuda ide. Pregazio nas je i potrgao nam ronilačka odijela. A spašavanje je bilo kao u zemlji trećeg svijeta. Trebala je cijela vječnost da dođe hitna pomoć. Nitko nije pričao engleski ni njemački u bolnici. Samo glavni doktor, kad mi je došao reći tužnu vijest, znao je nešto engleskog - rekao je shrvani otac za Kronen Zeitung.

Ključne riječi

Komentara 106

SJ
sjever
00:27 29.07.2019.

"Nitko nije pričao engleski ni njemački u bolnici." Autor članka je večernji list, ispada da su ga svi članovi redakcije pisali. Večernji, pričaju se priče a jezici se govore. U slobodnom, neobaveznom razgovoru mogu ljudi govoriti, (večernji bi rekao "pričati") kako hoće, no novinari bi morali pisati ispravno. Jesu li novine novine ako su novinari nepismeni?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:43 28.07.2019.

oni koji znaju njemacki ili engleski vec su u Njemackim bolnicama.

Avatar munšajn
munšajn
23:08 28.07.2019.

Kao svi austrijanci pričaju sve jezike?! Ako im austrijanci uopće rade u bolnicama. Iz njega progovaraju bijes i tuga pa ne zamjerim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije