Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA NA KRKU

Detalji tragedije u Malinskoj: 'Ronila je s ocem u zoni kupanja, a onda je na nju naletio gliser'

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL//Facebook
26.07.2019.
u 10:13

Tragična nesreća dogodila se u srijedu oko 16 sati. Hitna pomoć ju je odmah stigla, ali je djevojka preminula u kolima hitne pomoći na putu prema riječkoj bolnici.

Za 28-godišnju Austrijanku Verenu Heinz odmor u Hrvatskoj završio je kobno i to samo sat vremena nakon dolaska u Malinsku na Krku. Stradala je u moru, u kupališnoj zoni prilikom naleta glisera.

Tragična nesreća dogodila se u srijedu oko 16 sati. Hitna pomoć odmah je stigla, ali je djevojka preminula u kolima hitne pomoći na putu prema riječkoj bolnici, piše Jutarnji.

Prema informacijama koje je dalo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, počinitelj ove teške pomorske nesreće jest voditelj motorne sportsko-rekreativne brodice, državljanin Republike Hrvatske, koji je tijekom plovidbe kroz kupališni pojas udario u kupačicu te joj nanio teške, po život opasne ozljede. 

Kako ističu u Ministarstvu, testiranjem je utvrđeno da počinitelj nije bio pod utjecajem alkohola. Istraga o okolnostima nesreće trenutačno je u tijeku, a počinitelj, kao i Verenin otac Dieter, nakon nesreće bili su u teškom psihofizičkom stanju i nisu, kako su naveli u MMPI, bili u stanju dati izjavu pa je ispitivanje nastavljeno u četvrtak.

Očevici tvrde da je do nesreće došlo mnogo bliže obali, a ne na udaljenosti od 300 metara, kako se to navodi u službenom priopćenju MMPI-ja.

– Bilo je to u zoni kupanja, nedaleko od plaže gdje se nalazi Mul bar. Ronili su na dah i djevojka je imala ronilačku bovu promjera jedan metar. To definitivno nije bilo na 300 metara od obale, pa na toj razdaljini dubina je 55 metara – ispričala je za Jutarnji poznanica obitelji koja je željela ostati anonimna.

–  Rekli su da se idu okupati i malo roniti na dah. Izmjenjivali su se jedno za drugim, bili su uredno obilježeni bovom – dodala je.

– Gliser je napravio krug oko njih, išao je jako brzo. Činilo se da će proći dalje, ali krenuo je prema djevojci – opisuje anonimni izvor.

Udarac glisera djevojci je razrezao nogu, a val ju je odbacio i počela je tonuti.

– Val je odbacio i oca. On je tada zaronio za njom i izvukao je. Jako je krvarila, dugo je bila pod vodom. Pokušali su je reanimirati, ali, kako su nam rekli, nije bilo pomoći. Preminula je u kolima hitne – ispričali su prijatelji obitelji. 

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
10:31 26.07.2019.

Za svaku nesreću u zoni kupanja kriv je vozač glisera bez obzira je li plutača bila. Paradoks je da se odmah uz plaže nakrcane kupačima nalaze iznajmljivači glisera i skutera a njihovim unajmiteljima nije zanimljivo obijesno divljati na pučini gdjee ih nitko ne vidi nego uz plažu di ih vide komadi. Divljaštvo iz prometa samo su prenijeli na plažu. O galami koju pritom stvaraju da i ne govorim. Zato se volim kupati na osami gdje nema nikoga. Morski psi su ipak manji rizik

TH
thu
11:07 26.07.2019.

Kad policija ne radi svoj posao onda imamo ovakve divljake po moru...

DU
Deleted user
10:24 26.07.2019.

U slucaju da se nalazi plutaca u moru koja obiljezava ronioca, udaljenost brodice mora biti 100 m od plutace.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije