Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVIO SVEĆENIKA

'Godinama sam išao u crkvu i slušam od vjernika kako je on opet nešto napravio'

Marin Sovar
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
24.02.2019.
u 19:44

- Ne vjerujem da će svećenici te mjere poštivati - komentirao je Marin Sovar summit u Vatikanu

Ovog su se tjedna u Vatikanu okupili biskupi iz cijelog svijeta na summitu koji govori o borbi protiv svećeničkog seksualnog zlostavljanja djece. Papa Franjo je od biskupa tražio da porazgovaraju sa žrtvama zlostavljanja u područjima u kojima upravljaju, te je kazao kako ovom problemu konačno treba stati u kraj. Na ovu se temu osvrnuo i Marin Sovar, grafički i modni dizajner te predavač na zagrebačkom TTF-u, koji tvrdi da je i sam bio žrtva svećeničkog zlostavljanja. Podsjetimo, Marin je Večernjem listu ovog prosinca kazao kako ga je seksualno napastovao prelat. Mons. Zvonimir Kurečić. 

- Odlučio sam se izaći u javnost s prijavom protiv mons. Kurečića. Ima nas mnogo. Godinama sam išao u crkvu i slušam od vjernika kako je on opet nešto napravio. Nadam se da će se poslije mene javiti mnogi. Ne moraju javno istupiti. Ja sam jedva skupio hrabrosti i užasno mi je teško bilo to napraviti, jer sam se izložio. Predavač sam na fakultetu, imam sina, roditelje… jako je to teško, no nisam imao mira i morao sam to napraviti – kazao je tada Marin Sovar.

Nekoliko mjeseci kasnije, Sovar smatra kako se ništa neće bitno promijeniti te tvrdi da ne očekuje nikakvo obeštećenje za sebe jer je on iz svega uspio pobjeći, ali da to druge žrtve svakako zaslužuju.

- Ne vjerujem da će svećenici te mjere poštivati - kazao je Sovar RTL-u.

>>Darko Pavičić o pedofiliji u Crkvi

Komentara 69

Avatar krcedolac
krcedolac
19:40 25.02.2019.

Lažni moral klera posljedica je logično lažne vjerske doktrine koja se prodaje i podvaljuje neukima tisućama godina.Povijest crkve, povijest je organiziranog horora i zastrašivanja masa...s razlogom je Voltaire zavapio:"Zgazite bestidnicu" prije 200 godina.

RO
Rope22
10:32 25.02.2019.

Kada nemaš nešto pametno za napisati onda, repriziraj ovaj jadni napad na katoličku crkvu, bespomoćne žrtve pedofila, od nekih 25-26 godina.Dno dna današnje medijske scene.

Avatar Danijel.Hrzic
Danijel.Hrzic
20:30 24.02.2019.

Pogleedajte svakako reprizu zadnje BUJICE, gay pedofilija u srpskoj pravoslavnoj crkvi desetljjecima zataskivana, srpski pop svjefoci,sprema tuzbu u Londonu. Ima cak vidro explicitni popa i maloljetnika u videu u emisiji. Sve zna crkveni vrh i vrh vlade srbije i zataskavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije