Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispovijest otete

"Šolčić me strpao u auto i vikao da će me zaklati i za to robijati"

ljiljana čunović,mladen šolčić (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
29.02.2012.
u 09:06

Odvezli su me do bilježnika. Iza nas su išli njegova kći i njihov prijatelj. Odlučila sam pristati na sve, a poslije to prijaviti.

– Stavljala sam stvari u automobil kada me netko ščepao s leđa, istrgnuo mi ključeve i mobitel. Okrenula sam se i vidjela Mladena Šolčića. Vikao mi je da će me zaklati i da će za to odrobijati – započela je Osječanka Ljiljana Čunović svoju verziju priče o događaju koji se zbio u ožujku 2010. u Bjelovaru.

Uvjetna kazna

Zbog protupravnog oduzimanja slobode, vođa mljekarske pobune Šolčić pravomoćno je lani osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. Sam Šolčić priznaje sukob, ali tvrdi da "nije nikoga oteo te da su to gluposti".

Ljiljana se toga jutra zaputila u Bjelovar da bi u banci, kaže, vidjela gdje se zagubila zadužnica koju je poslala kako bi od OPG-a Šolčić naplatila oko 90.000 kuna navodnog duga. Šolčića je srela pred bankom.

– Strpao me u moj automobil, otraga. Sjeo je na vozačevo mjesto, a njegova supruga Snježana na suvozačevo. Pušio je i tresao se. Govorio je da će me odvesti na svoju farmu i da me nitko neće naći dok mu ne vratim novac – navodi. Na njezin je račun u međuvremenu sjelo, nastavlja, 44.000 kuna od traženih 90.000. Šolčić je, dodaje, nazvao banku i zahtijevao da se transakcija opozove. Objašnjeno mu je da se to može samo uz izjavu koju Ljiljana treba potpisati kod javnog bilježnika.

– Odvezli su me do bilježnika. U terencu iza nas išli su njegova kći i njihov prijatelj. Odlučila sam pristati na sve, a poslije to prijaviti – tvrdi naša sugovornica.

Odvezli su se potom svi skupa u odvjetnički ured Vladimira Gredelja.

Usmeni dogovor

– Nešto nije štimalo u mojoj izjavi pa su me zatim odveli k drugom bilježniku. Potpisala sam i internetom provela prebacivanje novca. Nisu me htjeli pustiti dok im novac nije sjeo. Agonija je trajala tri i pol sata – kazuje Lj. Čunović.

Suradnju sa Šolčićevima započela je, kaže, 2005. godine. Imala je tvrtku Tehnologija unapređivanja hrane koja je radila prema operativnom programu govedarske proizvodnje, ali po principu "ključ u ruke". Mljekari bi napravili ugovor o suradnji, dali zadužnicu na 400.000 kuna kao jamstvo plaćanja, no da se svi troškovi gradnje i opremanja farme naplate tek kreditom HBOR-a.

– Šolčić je farmu za 50 krava sagradio bez lokacijske dozvole, prijetilo joj je rušenje pa me zamolio da to riješim. Želio je sagraditi još jednu, veću farmu. Napisali smo projekt i predali dokumentaciju u Zavod za prostorno planiranje u Bjelovaru. Poslije mi se nije javljao. Dozvolu je dobio, farmu proširio – govori ona. Ovrhom je potom od njega naplatila 188.000 kuna za dotadašnje usluge i izgubljenu dobit jer s njom nije nastavio posao. Kada je, kaže, odlučila naplatiti još 90.000 kuna za što, priznaje, nije postojao napismeni dogovor, ali jest usmeni, oteo ju je.

No, drugo svjetlo na njezinu priču bacaju dvije pravomoćne sudske presude po kojima je Ljiljana, kao direktorica nove tvrtke Miholjske mljekare, kriva za protupravnu naplatu 188.000 kuna od Šolčićevih. Riječ je o presudama općinskih sudova u Vukovaru i Osijeku.

I njoj kaznena prijava

– Podnijeli smo, usto, i kaznenu prijavu protiv Ljiljane Čunović, a Općinsko je državno odvjetništvo onda pokrenulo i kazneni progon (postupak još traje, nap. a.) – navode nam u odvjetničkom uredu V. Gredelja.

Ime Ljiljane Čunović u javnosti se, nadalje, spominjalo i u vezi sa sumnjivim kreditima. Stavljalo je se u središte lanca koji je navodno prevario stotine klijenata obećavajući im hipotekarne kredite uglednih inozemnih investicijskih fondova.

Imala je i građevinsku tvrtku, ali kaže da je otpustila 20 radnika kad su zaredali problemi s naplatom. Mljekari joj duguju, kaže, tri milijuna kuna. Danas ima, zaključuje, "tvrtku koja se ne bavi ničim", odnosno samo naplaćuje svoja potraživanja.

Komentara 114

PK
puši kurac
15:31 29.02.2012.

pa jel fino rekao da će ju odrobijati!? znači sve regularno!!

OB
-obrisani-
09:45 29.02.2012.

Dva loša,ubiše Miloša....takva je rvacka zbilja...licemjerja u obilju,pa ti procijeni koji je vrag crnji...

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
11:02 29.02.2012.

Lopovska posla uvijek završe sukobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije