Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Šok i za državni vrh

06.02.2009.
u 20:24

Lijepu i pametnu djevojku ubio je rastrojeni skitnica! Ta će policijska verzija, nema sumnje, sklonima teorijama zavjere biti bajkovito prejednostavna. Zar je moguće da je zbog skitnice umalo pala Vlada, da su se kao nikad tresle noge državnom vrhu!?

Zbog tog je čudaka nepredvidivih reakcija, zatvorenog u svome svijetu – prema policijskom otkriću očito tada loše informiran i/ili prebrzoplet u zaključivanju – predsjednik Stipe Mesić s konferencije o svjetskoj politici u francuskom Evianu poručio da hitno saziva sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Danas groteskno zvuči da se zapravo na tog ostarjelog beskućnika odnosila tadašnja odlučna poruka premijera Ive Sanadera: “S mafijom neće biti milosti!”

Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević hitno se morao vratiti iz Londona te je još te večeri smijenjen s ministricom pravosuđa i ravnateljem policije koji se pak prvim avionom vratio iz SAD-a, gdje je bio s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem. Skitnica se, listajući neke odbačene novine, tih dana mogao zločinački naslađivati što je cijelu državu digao na noge. Je li se smijao stručnoj dijagnozi šefa saborskog Odbora za unutarnju politiku i bivšeg ravnatelja policije Ranka Ostojića, za kojega također nije bilo dvojbe: “To je mafijaška egzekucija!”

Kakve su sve najnevjerojatnije verzije skovali maštoviti novinari... I sami smo tada zaključili kako državni čelnici, unatoč policijskoj šutnji, očito znaju puno više te da je sve manje nade da “iza jezive likvidacije stoji neka zaluđena glava koja je vođena nekim isključivo osobnim razlozima u trenucima rastrojenosti nesvjesno uzdrmala čitavu Hrvatsku”. Sve nas je zavela panična reakcija državnog vrha koja će i dalje podgrijavati teoretičare zavjere. Srećom, policija je sve vrijeme šutjela i radila.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije