Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponosni

Snježna kraljica je na našoj strani Sljemena pa je stoga – zagorska!

'                               '
Foto: ''
1/3
02.01.2011.
u 14:48

Stubičke Toplice jedna su od zona za prijam i polazak navijača te prodaju karata. Interes nije kao za Janice, ali na svaku će utrku barem tisuću ljudi

Već šestu godinu su Stubičke Toplice zona C za prijam navijača i organizirani odlazak na utrke Svjetskoga skijaškog kupa na Sljemenu. Sutra se održava šesti ženski slalom, a u četvrtak će biti treći muški.

Većina na jednu utrku

Obje utrke održavaju se kao noćne. Sutra se prva ženska utrka vozi u 15 sati, a druga u 18 sati. U četvrtak muški prvu vožnju imaju u 14.45 sati, a drugu u 18.

– Kao i svake godine, sve je spremno. Osigurana je redarska služba, dežurstva policije, zdravstvenih djelatnika, kao i dežurstvo vučne službe. Osigurali smo i dežurstvo ralice u slučaju snijega, koja će odmah čistiti središte mjesta – kaže Bernarda Sokač, direktorica Turističke zajednice Stubičkih Toplica.

U ta dva dana osigurano je dežurstvo Turističkoga ureda, koji će oba dana raditi od 8 do 17.30 sati, a ondje će se moći kupiti i karte.

Cijena za pojedinačne utrke je 100 kuna, komplet za obje utrke 150 kuna. Djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz, a cijena za djecu od 14 do 18 godina je 40 kuna, odnosno 60 kuna za obje utrke.

Dok je na prve utrke na kojima je još vozila Janica Kostelić išlo više od 5000 ljudi iz Stubaka, posljednjih godina ih je nešto manje. Ipak, velik broj ljubitelja skijanja dolazi na utrke. Kako se unazad dvije godine održavaju dvije utrke, dio navijača ipak odabere samo jednu utrku, i to uglavnom mušku.

Neponovljiv ambijent

I ove godine očekuje se da će iz Stubaka na Sljeme na svaku utrku otići više od 1000 navijača.

Među njima ima i onih koji redovito odlaze na sljemenske utrke, među kojima je i Željko Lukina iz Gornje Stubice.

– Idem svake godine, u pravilu na obje utrke. Jedno je uživati i gledati utrku uživo, a drugo na televizoru. Cijela ta atmosfera, navijanje, rasvjeta kada padne mrak, doista je neponovljiv doživljaj. Mislim da i skijaši uživaju jer je ovo vjerojatno jedna od rijetkih svjetskih utrka na kojima se plješće svim skijašima i skijašicama, bez obzira na to iz koje zemlje dolaze. Mislim da u konačnici posebnog razloga za zadovoljstvo što se održavaju ove utrke na Sljemenu imamo mi u Zagorju jer se skijaške utrke održavaju na zagorskoj strani Sljemena, to je na neki način zagorska utrka – kaže Željko Lukina.

Sljemenska cesta zatvorena za automobile 

Navijači koji će u Stubake stizati osobnim automobilima moći će se parkirati na igralištu kod tržnice. Bude li potrebno, predviđena su i parkirališta kod Osnovne škole, kod Autoškole Kaj te u Parku vozača u Pili. Autobusi će iz središta Stubaka na žensku utrku početi voziti navijače u 12 sati, za muške u 11 sati. Povratak će biti odmah nakon posljednje utrke pa sve dok se svi navijači ne vrate. Sljemenska cesta će u dane utrka biti zatvorena za promet osobnim automobilima. Osim TZ, u pripremama sudjeluje i Općina Stubičke Toplice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije