Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno došla zima

Snijeg pada u većem dijelu Hrvatske! Šaljite nam fotografije!

Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/41
24.01.2014.
u 16:02

U Hrvatskoj je za petak prognozirano oblačno vrijeme s kišom koje će već prijepodne prelaziti u snijeg. Šaljite nam snježne fotografije na mail javi@vecernji.net

Nakon neuobičajeno toplog vremena za siječanj zima je došla na vrata.

Snijeg pada mjestimice u Gorskome kotaru, Lici, sjeverozapadnoj i dijelu središnje Hrvatske, izvijestio je u petak u 7.40 sati HAK, koji upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Naime, na nekim mjestima u Lici i Gorskome kotaru te na autocesti A6 Rijeka – Zagreb između Vrbovskog i Bosiljeva 2 vožnju otežava i magla koja smanjuje vidljivost.

HAK upozorava i da su mogući odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorska područja.

– Zimski su uvjeti i zabranjen je promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskome kotaru i Lici, uključujući i autocestu A6 Rijeka – Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te državne ceste D1 (Lička magistrala) i D3 (stara cesta kroz Gorski kotar) – javlja HAK.

U 7 ujutro u Zagrebu slaba susnježica, u Varaždinu slab snijeg

Prema podacima DHMZ-a, u 7 sati je u Zagrebu padala kiša, a na nekim mjestima i slaba susnježica. Temperatura zraka je oko jedan Celzijev stupanj.

U Splitu je u 7 sati temperatura iznosila 11, u Osijeku dva, a u Rijeci sedam stupnjeva. U 7 sati zabilježeno j da slab snijeg pada, između ostalog, u Varaždinu, na Sljemenu, u Križevcima i Koprivnici.

U Zagrebu i okolici očekuje se da će snježini pokrivač u gorju uglavnom biti između 20 i 30 cm, a u nizinama se stvaranje snježnog pokrivača očekuje poslijepodne i u noći, u gradu oko 10, a u okolici mjestimice oko 20 cm. Puhat će većinom umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Temperatura će se do kraja dana kretati između -2 i 0°C.

Kiša će već prijepodne prelaziti u snijeg

U Hrvatskoj se u petak prognozira oblačno vrijeme s kišom koje će već prijepodne prelaziti u snijeg.

– U gorju će stvaranje snježnog pokrivača početi već prijepodne, a do kraja dana bit će većinom između 20 i 40 cm. U nizinama zadržavanje snijega na tlu sredinom dana i poslijepodne, a najviše u noći, većinom između 10 i 20 cm. Snijega nošenog vjetrom bit će i mjestimice na sjevernom dijelu Jadrana – navodi DHMZ i dodaje da će na sjevernome i dijelu srednjeg Jadrana ojačati bura, do sredine dana na jaku i olujnu, a u noći ponegdje i na orkansku. Na ostalim dijelovima Jadrana jugo će tijekom dana slabjeti i okretati na jugozapadnjak i zapadnjak.

Predviđa se da će biti postupno hladnije pa će se do kraja dana temperatura u unutrašnjosti kretati između -3 i 1, na Jadranu od 5 do 10°C.

>>Šaljite nam snježne fotografije na mail javi@vecernji.net

>> Pročitajte sve detalje skore velike promjene vremena

Komentara 8

KE
Kerberosa
12:13 24.01.2014.

Koliko mislite platiti te fotografije?

MK
marcel.kuzmic
11:19 24.01.2014.

Nema lepšega nego hodati po snijegu, dok čuješ kak škriplje pod nogama.

M3
Miške 3
19:09 24.01.2014.

Poslao sam vam sliku mog mladog mačka koji je prvi put u životu vidio snijeg, pa niste objavili. Kej onda hočete? Da vam pošaljem sliku Perkovića ili Mr kača?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije