Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'topli' prosinac

Gdje je nestala snježna zima i hoće li stići?

lijepo vrijeme, ljudi
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
28.12.2013.
u 17:13

Prema prognozama niti sljedeća dva tjedna nije realno očekivati dolazak prave zime na naše područje.

Prije tjedan dana počela je kalendarska zima, a zbog tople jeseni i isto takvog prosinca mnogi se pitaju hoće li uopće biti prave snježne zime.

Prosječna mjesečna temperatura u prosincu u nizinama unutrašnjosti većinom je od 1 do 2 stupnja, a niža je u Lici i Gorskom kotaru. Na Jadranu su prosječne vrijednosti od 6 stupnjeva ponegdje na sjevernom Jadranu i Zagori, do 11 stupnjeva na otocima Dalmacije.

Izvjesno je da će u cijeloj Hrvatskoj ovogodišnji prosinac biti topliji od prosjeka, piše Crometeo.hr.

Prema prognozama niti sljedeća dva tjedna nije realno očekivati dolazak prave zime na naše područje. Zimska hladnoća ne očekuje se nigdje u Europi zbog nastavka dominacije toplih zapadnih i jugozapadnih vjetrova s Atlantika.

No, to ne znači da se ne mogu ponoviti snježne zime iz 2005. i 2006. koje su počele u zadnjoj dekadi siječnja, a snijega je bilo čak i na Jadranu. Također, bilo je primjera iz posljednjeg desetljeća kada je prava snježna zima stigla tek početkom veljače.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje.

>>Moskva bez snijega: Najtopliji 25. prosinca u 100 godina!

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar airbizz
airbizz
17:40 28.12.2013.

a još jučer je jedan lik(meteorolog) pilio kako ćemo imati najhladniju uzimu uzadnjih 150 godina.naravno vijest odmah na naslovnice.

Avatar Idler 3
Idler 3
18:56 28.12.2013.

Kom zima fali nek si ju i najde !!!

Avatar tajar
tajar
21:36 28.12.2013.

Ne zaboravite, da je "zimi hladnije nego liti"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije