Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5,9 stupnjeva

Snažan potres u Grčkoj, osjetio se na udaljenosti od 500 km: Slike su popadale sa zidova

Potres u Grčkoj
EMSC/Screenshot
25.01.2023.
u 14:09

Prema riječima svjedoka, 'potres je bio izrazito snažan', a podataka o eventualnoj šteti i ozlijeđenima za sada nema

Snažan potres pogodio je danas poslije 14 sati po lokalnom vremenu Rodos u Grčkoj. Potres snage 5,9 stupnjeva osjetio se, kako javlja EMSC, na udaljenosti od čak 500 kilometara te na području na kojem živi 12 milijuna ljudi, u Turskoj, Egiptu, Grčkoj i na Cipru. Nema opasnosti od tsunamija.

Prema riječima svjedoka, potres je bio izrazito snažan, a podataka o eventualnoj šteti i ozlijeđenima za sada nema. 

Grčki Seizmološki Institut izvijestio je da je epicentar potresa bio 63 kilometra jugoistočno od grada Lindosa, na dubini od 10 kilometara.

"Osjetio sam podrhtavanje i čuo duboku tutnjavu. Trajalo je možda 7 do 8 sekundi, s manjim podrhtavanjem", "Najjači potres koji sam osjetio u devet godina koliko živim ovdje", "Treslo je otprilike 10 sekundi", "Slike su popadale sa zidova, svjetla su se jako ljuljala. Ja sam nekoliko kilometara od obale grada Rodosa", samo su neka od svjedočanstava s EMSC-a.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Marljivi mrav
19:10 25.01.2023.

Pitanje je dana kad bude drmnulo blizu Zagreba... samo da ne bude preko 6.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije