Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK AFERE

Smjestio Sokolichu? 'Christie je znao za zatvaranje mosta'

Christie i Sokolich
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
01.02.2014.
u 09:15

Christieja se tereti da se osvetio gradonačelniku Fort Leeja jer mu nije da političku potporu

Bivši bliski pomoćnik Chrisa Christieja, guvernera američke savezne države New Jersey, rekao je putem svog odvjetnika da je Christie znao za zatvaranje prometnih traka na Mostu Georgea Washingtona, koje je izazvalo velike gužve u gradiću Fort Lee, već dok se prometni kaos događao. Christie je dosad tvrdio suprotno, da je za incident doznao tek kasnije, prenosi LA Times.

Podsjetimo, u medijima se prije nekoliko tjedana pojavila priča da je Christie namjerno zatvorio trake kako bi se osvetio gradonačelniku Fort Leeja Marku Sokolichu, inače Hrvatu po podrijetlu, jer mu nije pružio političku potporu.

Odvjetnik Davida Wildsteina, koji je proveo zatvaranje traka, rekao je da je taj potez naredio Christiejev ured. U pismu se navodi kako postoje dokazi da je guverner za zatvaranja doznao tijekom gužvi, koje su trajale četiri dana. U pismu se ne navodi da je Christie naredio preusmjeravanje prometa niti da je znao za to prije no što se dogodilo.

Christie se već prije ispričao rekavši kako je za sve doznao tek nakon što se dogodilo.

- Ne znam što da kažem osim da nisam znao za to - za planiranje, provedbu ili išta o tome - te da sam prvi put saznao kad je sve bilo gotovo. Čak i tad rekli su mi da je riječ o istraživanju prometa - rekao je Christie.

U novoj reakciji njegova ureda na pismo Wildsteinova odvjetnika tvrdi se da pismo potvrđuje ono što je Christie cijelo vrijeme govorio - da nije znao za zatvaranje prije no što se dogodilo.

Komentara 2

Avatar DonLon
DonLon
11:10 01.02.2014.

Bez obzira sto ce biti na kraju ustanovljeno, Christie ce skoro sigurno imati problema sa svojim uvrstenjem medju kandidate Republikanske stranke za slijedece predsjednicke izbore. Do izbijanja ovog skandala bio je vrlo uvjerljivo kandidat broj 1.

XA
xaron
19:37 01.02.2014.

Ima gorih i od nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije